Monday, January 21, 2013

Ο κύβος ερρίφθη (ξανά και ξανά)


Όλες οι εξελίξεις και τα γεγονότα συντείνουν στην "κατάρρευση" της τρικομματικής κυβέρνησης προσεχώς.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την επικαιρότητα, με εξαίρεση τη ΔΗΜ.ΑΡ, τα άλλοτε κυρίαρχα κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ροκανίζονται συνεχώς και από πάσα κατεύθυνση.

 Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία:

  • Το θέμα της αντίδρασης των αναρχικών στην ενεργοποίηση της αστυνομίας για την πάταξη της αριστερής ανομίας. Με τα μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών. Δηλαδή η απειλή της δημόσιας ασφάλειας και της έννομης τάξης σε κοινωνικό επίπεδο.
  • Οι συνεχείς "γκάφες" στα θέματα δημοσίων δαπανών και μεταρρυθμίσεων, τα παράλογα νομοσχέδια, η παραπληροφόρηση του λαού, η έμφαση σε επιτυχίες που η πραγματικότητα αποκαθηλώνει (βλέπε φορολογικό νομοσχέδιο)
  • Ο πόλεμος στον Στουρνάρα (που δεν είναι νεοδημοκράτης, κατά δήλωση του) 

 Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ:

  • Η επιλογή της παραπομπής Παπακωνσταντίνου ως εξιλαστήριο θύμα αντί του Βενιζέλου και γενικά όλο το θέμα της λίστας Λαγκάρντ
  • Η πολυδιάσπαση του κόμματος από ξέμπαρκα στελέχη και έναν γυρολόγο πρωην πρωθυπουργό που είναι παρόν σε όλα τα "πανηγύρια" της υφηλίου
  • Η στήριξη του Μνημονίου από ένα κόμμα λαϊκής φυσιογνωμίας κόντρα στην ιστορία του

Αυτά είναι απειροελάχιστα παραδείγματα που συντείνουν στο συμπέρασμα ότι γίνεται της κουτσής Μαρίας.

Κυρίως όμως υπάρχει η αίσθηση ότι ο Σαμαράς και το επιτελείο του, μπροστά στα αδιέξοδα των επιβληθησών πολιτικών, αναζητούν "ασφαλή τρόπο διαφυγής"

Προσπαθούν δηλαδή να περάσουν το μήνυμα ότι "παλέψαμε με το τέρας αλλά δεν τα καταφέραμε" ούτως ώστε να μην εξαφανιστούν πολιτικά, αλλά να κρατήσουν λόγο υπεύθυνης αντιπολίτευσης με ακροατήριο, που δεν θα διαρρεύσει εύκολα προς άλλους σχηματισμούς.

Όμως η πολιτική μεταστροφή Τσίπρα από την ακροαριστερά προς το κέντρο, είναι μονόδρομος μπροστά στην επιλογή να κυβερνήσει. Το ίδιο και η "επικοινωνιακά υπεύθυνη" στάση του στις επισκέψεις στον Σοϊμπλε και τους λοιπούς ηγέτες της Ευρώπης που δείχνει ότι ετοιμάζεται να καθήσει στην καρέκλα.

Το κλειδί των εξελίξεων είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει καμμία απολύτως πιθανότητα να ξεπεράσει το 30% της ανεργίας και την ύφεση που έχει προκληθεί από τις άδικες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και -κυρίως- σε συντάξεις.

Ότι και να λένε, όσα και να κάνουν η έκθεση του ΔΝΤ ήταν αποκαλυπτική. Τίποτα ουσιώδες δεν έχει αλλάξει στη χώρα, παρότι λέγονται και "προσπαθούνται" πολλά πράγματα.

Έτσι το ζήτημα δεν είναι το άν θα σκάσει η φούσκα ή το πότε θα σκάσει, αλλά το πως "θα την κοπανήσουν" με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες και πως θα περάσει το δαχτυλίδι της εξουσίας  "στον επόμενο", με απώτερο στόχο την αδράνεια και τη μακροημέρευση του "συστήματος" που συντηρείται από την αφαίμαξη της μέσης τάξης (φόροι, χαράτσια, οριζόντιες περικοπές....)

Η καυτή πατάτα θα περάσει στα χέρια του Τσίπρα, κάτι που είναι η εύκολη πολιτικά λύση (αφού και ο ίδιος είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι θα στηριχτεί απο το κόμμα του, όταν γίνει κυβέρνηση) και μετά το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να διαλύεται από την εσωστρέφεια του.

Το πρόβλημα των πολιτικών είναι ότι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη να λύσουν τα προβλήματα. Και συνεπώς να στηρίξουν την επιβίωση των Ελλήνω πολιτών. Και να κυβερνήσουν πραγματικά τη χώρα με όραμα και προοπτική.

Παριστάνουν τους κωφούς και τους τυφλούς, ασχολούμενοι με τα δικά τους τερτίπια και την ατομική τους πολιτική υπόσταση, φορτώνοντας τα αληθινά προβλήματα σε ένα άγνωστο "αύριο".

Ένα "επόμενο σωτήριο καθεστώς" που θα προέλθει από έναν (κάθε φορά διαφορετικό) "φιλέλληνα" ήρωα που είτε θα λέγεται Ευρώπη, είτε Αμερική, είτε...Κίνα, είτε...."νεοφιλελεύθερη οικονομία", είτε όπως θέλετε εσείς να το πείτε...

Το σύστημα (όπως γράφει στο εξαιρετικό του άρθρο ο κ. Κραλόγλου: http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1712315) έχει φτιάξει μια "παλέτα" πολιτικών επιλογών/κομματικών σχηματισμών  για το κάθε βαλάντιο και το κάθε γούστο, έτσι ώστε να καλύπτει την "αγανάκτηση" των Ελλήνων ψηφοφόρων. Κλειδί για την κατανόηση όλων αυτών των πραγμάτων, είναι η αγαστή χρηματοδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που εκλέγονται (βλ. υπερπολυτελή γραφεία της Χρυσής Αυγής)

Έτσι οι Έλληνες θα μείνουν στο μαντρί, ασχέτως του τι ψήφισαν, αφού έτσι κι αλλιώς το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς.

Όμως τα αληθινά ζητήματα, τα σοβαρά προβλήματα δε γίνεται να αγνοηθούν αυτή τη φορά με τέτοια τεχνάσματα. Χρειάζονται λύσεις και το κυριότερο, χρειάζεται ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ από αληθινούς ΗΓΕΤΕΣ

No comments: