Tuesday, January 8, 2013

Ξέφραγο αμπέλι, ο "Μεγάλος Αδελφός"...


Αναδημοσίευση από euro2day του άρθρου του κ. Νίκου Δρόσου

"Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Το νέο κρούσμα, μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών, παράνομης κατοχής προσωπικών δεδομένων και φορολογικών στοιχείων χιλιάδων πολιτών, από τρίτους, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα χθες, καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το «διάτρητο» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του καθενός.

Προσωπικά δεδομένα, τα οποία αφορούν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, οχήματα, αριθμούς τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία κ.α., βρίσκονταν στη διάθεση εταιρείας «παροχής υπηρεσιών», στη Δάφνη Αττικής, στην οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Τα στοιχεία αυτά, που αφορούν περισσότερες από 67 εκατομμύρια εγγραφές, προέρχονταν, κατά πάσα βεβαιότητα, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλους κρατικούς φορείς, και αποτελούσαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αντικείμενο εμπορίας εκ μέρους της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία τα συγκέντρωνε, τα επεξεργαζόταν και στη συνέχεια τα διέθετε έναντι αμοιβής.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά κρούσμα του είδους αυτού, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καθώς στις 20 Νοεμβρίου του 2012, είχε συλληφθεί 35χρονος ο οποίος, επίσης, κατείχε στοιχεία αντιστοίχου περιεχομένου, που αφορούσαν 9 εκατ. εγγραφές προσωπικών δεδομένων και τα οποία και πάλι εκτιμάται ότι προήλθαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Με άλλα λόγια, την ώρα που διαβάζετε τις γραμμές αυτές, είναι πιθανόν τα δικά σας προσωπικά φορολογικά στοιχεία, σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσιακή σας κατάσταση, τα εισοδήματά σας, τον τόπο κατοικίας σας ή οτιδήποτε άλλο δεδομένο είχαν στην κατοχή τους για εσάς αυτοί οι άνθρωποι, να είναι στα χέρια κάποιου ο οποίος προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει, στην καλύτερη περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς και στη χειρότερη για εγκληματικούς.

Όλα αυτά, δε, δίχως να έχει υποβληθεί ούτε μια παραίτηση, έστω για λόγους ευθιξίας…
Το ίδιο κράτος, που στέκει ανήμπορο να αξιοποιήσει τα σύγχρονα επιτεύγματα της πληροφορικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ή για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, εμφανίζεται διάτρητο έναντι όσων προσδοκούν να καρπωθούν οφέλη από τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών του…

Αντίστοιχα πρόκειται, προφανώς, για ένα ζήτημα που ουδόλως απασχολεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας, συμπολιτευόμενο ή αντιπολιτευόμενο, ο οποίος αναλώνεται με τη λίστα Λαγκάρντ και ζητήματα μεταφοράς δεδομένων από δίσκους CD σε στικάκια USB, κωφεύοντας στα περιστατικά δημοπράτησης των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών…

Σε άλλες εποχές, τουλάχιστον, οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου διαμαρτύρονταν για το «φακέλωμα» των πολιτών. Σήμερα που οι «φάκελοι» αυτοί δημοπρατούνται, γιατί σιωπούν;
Ακόμη, στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του οποίου επιχειρείται η πάταξη της μεγαλύτερης μάστιγας και πηγής κοινωνικής αδικίας σε αυτόν τον τόπο, της φοροδιαφυγής, πώς γίνονται ανεκτά φαινόμενα όπως αυτό και δεν αντιμετωπίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, αυτή η κατάσταση;

Για πόσο θα πρέπει να ανέχονται οι πολίτες αυτής της χώρας την ανικανότητα του κράτους, το οποίο αδυνατεί να καταρτίσει το Κτηματολόγιο ή να βρει έναν ευφυέστερο τρόπο επιβολής του έκτακτου φόρου επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από αυτόν των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά εμφανίζεται τόσο διάτρητο, ώστε να θέτει προσωπικά στοιχεία των πολιτών του στη διάθεση του κάθε ενδεχόμενου εγκληματία;

Η έννοια της ευθύνης και της ανάληψής της, μέσω μιας παραίτησης, δεν είναι γνωστή"

Σημείωση δική μου: 

Χτές, ημέρα κοινοποίησης της είδησης, ζήτησα μέσω facebook, από τους κυρίους Δρόσο, Μανδραβέλη και Λοβέρδο, να ασχοληθούν με το σημαίνον και πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα της επικαιρότητας, γράφοντας κάποιο άρθρο. 
Ο κ. Δρόσος πράγματι θεώρησε ότι πρόκειται για κάτι αξιόλογο και αρθρογράφησε, όπως ήδη διαβάσατε. 
Νομίζω τα λέει τόσο ξεκάθαρα που δε χωρεί καμμία συζήτηση. 
Ασχολούμαστε με πολιτικάντες, αντί να επικεντρώνουμε στην ουσία, που βρίσκεται στην εντελώς πρόχειρη και σχεδόν εγκληματική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ βασικών μηχανισμών του κράτους. Που ασχολούνται με την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων. 
Πως αυτοί οι κύριοι, με ποιό θράσος, έρχονται και ζητάνε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥΣ, και απαιτούν να δηλωσουμε περιουσιακά στοιχεία, πόθεν έσχες, περιουσιολόγια, τραπεζικούς λογαριασμούς και όλα τα σχετικά, ώστε να κάνουν ΔΙΑΣΤΑΥΡΏΣΕΙΣ? Με ποιά αξιοπιστία λειτουργούν και σε ποιόν λογοδοτούν? Γιατί να τους εμπιστευτούμε? Που πάνε τα λεφτά μας τελικά? Γνωρίζουμε?

Περιμένω παραιτήσεις και πειστικές εξηγήσεις!!!

No comments: