Monday, February 4, 2013

Η επέλαση των troll


Εντάξει, τα έχουμε πει τα ξαναλέμε

Έχει δοθεί σήμα εφόδου για την ανατροπή της τρικομματικής και χρησιμοποιούνται όλα μα όλα τα μέσα. Θεμιτά και μή.

Από τις καταλήψεις και τις απεργίες χωρίς λόγο, από τις τρομοκρατικές ενέργειες 20χρονων πλουσιόπαιδων, από τα μπλόκα των αγροτών και τους πύρινους λόγους των "πατερούληδων της επανάστασης" Τσίπρες και Παπαρήγες, από τις ανεκδιήγητες κοινοβουλευτικές επιτροπές παρωδία και τις αντεγκλήσεις στα πρωινάδικα.

Από τα δημοσιεύματα και την κατά περίπτωση προβολή συγκεκριμένης οπτικής γωνίας των γεγονότων, που απηχεί ενίοτε τις διαφορετικές δημοσκοπικές καταθέσεις. Από την ένταση και την συστηματική παρεμπόδιση οποιασδήποτε απόπειρας νηφάλιου διαλόγου, ακόμα και για ζητήματα που δεν γίνεται αλλιώς. Η δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Τα πάντα όλα, για τις εκλογές. Για την ψηφοθηρία, για τις εντυπώσεις. Όπως γινόταν πάντοτε με διαφορετικούς λιγάκι όρους. Και μπόλικο παρασκήνιο.

Ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματος από τη δημοσκόπηση της ALCO για παράδειγμα? Δώστου τα troll να επελαύνουν με κάθε τρόπο. Οι μηντιάδες τρίβουν τα χέρια τους με την ανέλπιστη τηλεθέαση και τις επικές μάχες στα παράθυρα. Τα social media να βρίθουν από "αγανάκτηση" και "δημοκρατία" και πονόψυχες ανθρωπιστικές αναλύσεις του κώλου, θέτοντας "σπουδαία" ερωτήματα που αποπροσανατολίζουν από την ουσία: "Τι οδήγησε αυτά τα παιδιά στην τρομοκρατία, ας το σκεφτούμε λίγο".

Αν πιστεύουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχοντας επενδύσει στους φανατικούς και τους μισαλλόδοξους που επειδή δε δικαιώθηκαν το 1970 και το 1980 θα δικαιωθούν σήμερα, προσομοιάζοντας με τα αρρωστημένα τους μυαλά, συνθήκες εμπόλεμων εχθροπραξιών και εμφυλίων πολέμων, τους πληροφορώ πως έχουν ποντάρει σε λάθος άλογο.

Την εξουσία την κερδίζεις, δεν την καταλαμβάνεις με ρεσάλτα.

Γι' αυτό το λόγο και ο Τσίπρας έχει αναδειχτεί σε μέγιστο κωλοτούμπα, επιδεικνύοντας προσόντα χαμαιλέοντα της πολιτικής προκειμένου να αναδειχτεί ως "προοδευτική λύση", στον κενό χώρο που άφησε ο λεβιάθαν του ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτό δεν αρκεί.

Σε μια εποχή φόβου και τρόμου, οι συνιστώσες έχουν πάρει άλλο δρόμο, την ώρα που ο πρόεδρος τους έχει αποφασίσει να ζητήσει τη στήριξη περισσότερο συντηρητικών αστών, κεντρώων που για το πρώτο πράγμα που ανησυχούν είναι η ασφάλεια τους. Ναι κύριοι, τα Mall βγάζουν κυβερνήσεις, όχι το αντάρτικο πόλεων.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάρτες πόλεων. Κάθε άλλο. Ξεβράκωτοι πολιτικά είναι, άστεγοι, αριστεροί της πλάκας που ποτέ δεν είχαν θέσεις εξουσίας, λιγούρηδες και περιθωριακοί παρομοίου βεληνεκούς με την "ποιότητα" των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξ αριστερών. Ημιμαθείς, λαϊκιστές ΠΑΣΟΚικού τύπου, για να μην πω χειρότεροι μιας και ο λαϊκισμός προϋποθέτει παροχές επίσης, γελοίοι επικοινωνιακά, δίχως πρόγραμμα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις περιστάσεις.

Που απλώνουν χέρια πατρικά και χαϊδεύουν πρόθυμα, τη σάρα και τη μάρα, ότι είναι εύκαιρο, αρκεί να είναι κόκκινης απόχρωσης, και να εξασφαλίζει "ποσοστά".

Οι "αντάρτες" πόλεων, είναι άλλο φρούτο. Τα είδατε τα πρόσωπα τους. Παραστρατημένα παιδιά, ευάλωτα, που πέφτουν στις παγίδες επιτήδειων και επικίνδυνων μισανθρώπων, αναθρεμένων από επιλογή και τύχη, στην κοινωνική και πολιτική εξορία, θλιβερές φιγούρες της άρνησης και της προσωπικής αποτυχίας. Αρνητές ενός κόσμου που δεν τους θέλει, όπως δεν τον θέλουν και οι ίδιοι. Παρίες και πένητες του πνεύματος, οπλισμένοι με ιδεολογίες ασύμβατες με κάθε πραγματικότητα, ουτοπίες που τα νιάτα λατρεύουν γιατί είναι όνειρα και μεγάλες προσδοκίες. Που μετά την εφηβεία όμως αποκαθηλώνονται στη γκρίζα κοινωνία του συμφέροντος και του ατομισμού.

Και για άλλους αποτελούν απλά ένα στάδιο ενηλικίωσης. Ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν δέσμιοι στα μικρά σκοτεινά τους κουτάκια. Δίχως καμιά ελπίδα, παρά μόνο την λατρεία της καταστροφής, αυτού που δε μπορούν να έχουν, αυτού στο οποίο δεν μπορούν να ανήκουν. Του αστικού κράτους.

Τρίχες, εγώ θα πώ. Και τίποτα άλλο.

Οι μισοί είναι στη θύρα 13 και οι άλλοι μισοί στη θύρα 21. Στα "νόμιμα" εκτροφεία ανομίας και ανυπακοής για πρόβατα που θέλουν ένα εναλλακτικό μαντρί να ενταχθούν. Οι μισοί είναι στην νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί στην νεολαία ΚΚΕ. Στα "νόμιμα" εκτροφεία πολιτικού παραλογισμού, ανέξοδης και αδιέξοδης προπαγάνδας της ουτοπίας, στρατιωτάκια στα χέρια ψυχρών διαχειριστών βουλευτικών εδρών. Οι μισοί πίνουν καφέ στα βορεια προάστια, οι άλλοι μισοί στο κέντρο, αδιάφορο το που συγκεκριμένα. Με γονείς "επιτυχημένους" αστούς της μεταπολίτευσης που έφυγαν από το Αιγάλεω και την Καλλιθέα για να πάρουν με δάνειο διαμέρισμα στο Μαρούσι την εποχή που η οικοδομή ήταν στα ντουζένια της.

Πιστεύετε πως τα φτωχόπαιδα που έχουν ωριμάσει από τα 12 κάνοντας θελήματα ή βγαίνοντας στο μεροκάματο στα 16, έχουν την πολυτέλεια να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" για να κάνουν οι Τσίπρες πολιτική και η Κωνσταντοπούλου αγορεύσεις?

Είπα Κωνταντοπούλου, και έφτασα εδώ που ήθελα. Μιλώντας για troll. Μιλώντας για υποκρισία. Μιλώντας για το "επάρατο" αστικό κράτος.

Γιατί όταν βλέπεις  την κυρία Ζωή, την κόρη του Κωνσταντόπουλου του αρχικά ΠΑΣΟΚτσή, του μετέπειτα ΚΚΕ εσωτερικού-εξωτερικού, πιο μετά Συνασπισμού και στο τέλος ΣΥΡΙΖΑ (οτιδήποτε αρκεί να είναι στα φώτα, στο προσκήνιο, σε εν δυνάμει κυβερνητικές θέσεις) τάχα μου εκπρόσωπο της "λαϊκής αντίστασης και της εναλλακτικής απέναντι στο σάπιο κατεστημένο" σε πιάνουν τα γέλια.

Σε πιάνουν τα γέλια με το troll των βορείων προαστίων από το πολιτικό τζάκι, δεξί χέρι του επίσης λεφτά Τσίπρα γόνο του μεγαλοεργολάβου, να σηκώνει ανάστημα, όντας ταυτόχρονα "σάρκα εκ σαρκός" ενός βαθιά συντηρητικού στην ουσία του αστικού κράτους, για να "παρέμβει". Δίχως να μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από το να καταστρέφει, να διαβάλλει και να παρεμποδίζει με κάθε τρόπο, την οποιαδήποτε διαδικασία, χωρίς κανένα πραγματικό λόγο, εκτός από τα φώτα, το προσκήνιο, τους ψήφους και την κουβέντα στα καφενεία. Κόρη του μπαμπά της.

Η Κωνσταντοπούλου είναι με το πλέον επίσημο, τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ένα αριστερό πολιτικό troll, ενσωματώνοντας στις πράξεις της μεταφορικά, το "αντάρτικο" των Πυρήνων της Φωτιάς, με αστικούς και κοινοβουλευτικούς όρους. 

Εντάξει τα έχουμε πει και τα ξαναλέμε.

Αριστερά σε αυτό τον τόπο, σημαίνει ξεκάθαρα: "Θέλω να κυβερνήσω, όμως οι αλήτες οι καπιταλιστές δε με αφήνουν".

Αλέξη, Ζωή κι εγώ μαζί σας. Θέλω να κυβερνήσετε!!

Εμπρός μαζί, για μια κυβέρνηση των troll σε μια Ελλάδα matrix.....










No comments: