Thursday, February 21, 2013

Τάδε έφη Μαρινάκης


"Αλλιώς ονειρεύομαι τον Ολυμπιακό" μας είπε ο Μαρινάκης

Μετά το δεύτερο κάζο του Θρύλου, εντός έδρας και παρότι γνωστοί σχολιαστές μας είχαν προϊδεάσει για μεγάλη ανατροπή---έπαιζαν 3-0 το μάτς και παράταση.

Ναι καλά, λέω εγώ, σε μια άλλη ζωή

Ο Μαρινάκης είναι ο κλασσικός τύπος του ανθρώπου που όχι μόνο δε γουστάρει να παίζει δίκαια, αλλά δε γουστάρει να χάνει ποτέ και από κανέναν. Και εδώ στην Ελλάδα που τον παίρνει να το κάνει αυτό και να φέρεται δεσποτικά, παριστάνοντας τον τσάμπα μάγκα, έχει σαρώσει τα πάντα με τον πλέον ανήθικο ποδοσφαιρικά τρόπο.

Όχι μόνο έχει χαλάσει τον Ολυμπιακό καθιστώντας τον ένα δυσκίνητο, παχύσαρκο παιδί που θέλει τα πάντα από...καθέδρας, επειδή "το δικαιούται", μιας και είναι ο "καλύτερος, ο πιο δυνατός, ο πιό σπουδαίος, με τα περισσότερα πρωταθλήματα".

Αλλά έχει καταφέρει να καταστρέψει τη σούπερ λίγκα ασκώντας παρασκηνιακή επιρροή και ανίερες συμμαχίες με τις περισσότερες ομάδες, φτιάχνοντας ένα ποδοσφαιρικό μονοπώλιο χωρίς αντίπαλο.

Που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει με τον ψηφοφόρο που τάχα μου πάει να ψηφίσει "δημοκρατικά", κρατώντας το προσημειωμένο ψηφοδέλτιο, σα γέρος ξεμωραμένος με μαγκούρα, που του τρέχουν τα σάλια όποτε βλέπει τις πιτσιρίκες.

Ο Μαρινάκης είναι ο κλασσικός τύπος του βουλιμικού της επίδειξης πλούτου και ισχύος, ένα μοντέλο πάτρωνα και σουλτάνου που μόνο στο Ελλαδιστάν ανθίζει.

Και ιδιαίτερα στο θεσμικό σωματείο του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Που όλοι γνωρίζουμε ότι για πολιτικές σκοπιμότητες εξασφαλίζει μια πολύ συγκεκριμένη σχέση με την πολιτεία, προνομιακή και αδιαπραγμάτευτη, που σε απλά ελληνικά λέγεται "ευνοιοκρατία" αλλά σε πιο πεζοδρομιακά ειναι ξεκάθαρα μια σκανδαλώδης αβάντα.

Και άντε πες πως οι πολιτικοί έχουν συμφέρον να κρατούν ευχαριστημένους τους γάβρους, η νόβα που είναι εταιρεία, με τι μούτρα σου ζητάει 60 ευρώ για να αγοράσεις ελληνικό πρωτάθλημα? Να δείς τι?

Τον κρεμανταλά να παριστάνει τον στεναχωρημένο με κροκοδείλια δάκρια, που για ένα ακόμη μάτς στην Ευρώπη απέδειξε πόσο άσχετος με το ποδόσφαιρο παράγοντας είναι?

Αμ οι Ολυμπιακοί? Κράζουν κι απο πάνω, λες και δεν καταλαβαίνουν ότι η όλη φάση είναι σικέ.

Μα ρε παιδιά, όταν το αμέσως ανταγωνιστικότερο σωματείο είναι ο Αστέρας Τρίπολης, με μπάτζετ....Αστέρα Τρίπολης, κι εσύ πληρώνεις ένα μύριο τον.....Τζιμπούρ, ενώ η καύλα σου είναι να πάρεις -και καλά- το Βύντρα για να κοροϊδεύεις τον Αλαφούζο, τι περιμένετε να δείτε από την ομάδα σας?

Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον μαλάκας να ρίχνεις λεφτά στον Ολυμπιακό επειδή το απαιτεί το Καραϊσκάκη, ενώ λίγο νωρίτερα έχεις φροντίσει να διαλύσεις κάθε ανταγωνισμό εσύ ο ίδιος, για να πάρεις το πρωτάθλημα ανίδρωτος. Να το κάνεις το πρωτάθλημα τι?

Στην Ευρώπη όμως, μονίμως ξεβρακώνεσαι και θα ξεβρακώνεσαι διότι εκεί αγωνίζονται επαγγελματικά σωματεία. Και όχι τα χόμπι μερικών διορισμένων προέδρων που "θέλουν αλλιώς τον Ολυμπιακό".

Φάε λοιπόν τη σφαλιάρα σου γύφτο, όλη δική σου


No comments: