Tuesday, February 12, 2013

Ο κύκλος έκλεισε οριστικά


Χτές μάθαμε ότι ο κ. Θεοχάρης θα μας στείλει ραβασάκια για να τακτοποιήσουμε τις οφειλές μας προς την εφορία. Στην οποία χρωστάμε έως 3 χιλιάρικα ανά κεφάλι.

Οι δικές μας οφειλές, των μικρών και ανίσχυρων πολιτών αυτού του κράτους, ανέρχονται συνολικά στα 18 δις. Οι οφειλές 1500 μεγαλο-οφειλετών που χρωστούν ο καθένας τους, από 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω, ανέρχονται σε περίπου 33 δις. Συνολικά όλοι μαζί χρωστάμε 54 δις στο κράτος

Ποιά η επιλογή του κράτους? Να κυνηγήσει τα φραγκοδίφραγκα των σίγουρων. Των μικρών και ανίσχυρων πολιτών αυτού το κράτους. Που μας απειλούν με...κατάσχεση μισθού από 1000 ευρώ και πάνω (αλήθεια πόσοι πληρώνονται με 1000 ευρώ σήμερα?) με δέσμευση καταθέσεων, με εξώδικα, με αφαίρεση των αυτοκινήτων μας κλπ.

Κανονικός πόλεμος της εκλεγμένης εξουσίας, ενάντια στον λαό. Ενάντια στη ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας. Αν ήταν ιατρικό το μπλόγκ θα μιλούσα για αυτοάνοσο. Εκεί δηλαδή που το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρα του οργανισμού από λάθος. Και οδηγεί στον εκφυλισμό του νευρικού συστήματος και τελικά στο θάνατο. Σε αυτό το μπλόγκ η πράξη του Θεοχάρη και του κάθε Θεοχάρη συνιστά απλά πλιάτσικο. Πολιτική δίωξη και αυθαιρεσία.

Αν ζούσαμε σε μια χώρα κανονικών ανθρώπων και όχι παραλυμένων αυτιστικών υπηκόοων που στανικώς προσέρχονται χωρίς κουβέντα στο μαντρί και ο τσοπάνης τους "περιποιείται" όπως γουστάρει, τότε θα έπρεπε εμείς οι 2.300.000 Έλληνες, να έχουμε πάρει με τις πέτρες όλους αυτούς τους κοινούς κλέφτοκοτάδες. Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουμε καταστήσει σαφές ότι 2.300.000 ψήφοι βγάζουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με το παρόν εκλογικό σύστημα.

Όμως το σύστημα μας διαιρεί. Μας αποδυναμώνει. Μας χωρίζει σε κλίκες, σε ομάδες, σε συμφέροντα με μπροστάρηδες τους εκάστοτε συνδικαλιστές της "αριστεράς". Που έχω ξαναπεί πολλάκις και θα το λέω μέχρις εσχάτων πως είναι το πιο βρόμικο δεκανίκι του συστήματος. Το άλλοθι της αλητείας. Το αντίβαρο του κατεστημένου. Το κουμπί που ενεργοποιεί τη διάσπαση του κοινού μετώπου, που αποπροσανατολίζει από τα κοινά προβλήματα και τα κοινά αιτήματα. Και μας καταντά πολίτες της γειτονιάς μας. Του εαυτού μας. Εγωιστές και απρόσωπους.

Το σύστημα προσφέρει "προνόμια" σε προσεκτικά επιλεγμένες φράξιες "προνομιούχων" ανάμεσα στους φτωχούς και πεινασμένους. Χάντρες και καθρεφτάκια για λίγους, ανάμεσα στο λαό των μισθωτών---δηλαδή των υποταγμένων στο...κρατικό κεφάλαιο και τα γούστα των μανδαρίνων του. Που εναλλάσονται με βάρδιες ασκώντας όμως πάντοτε, την ίδια μονότονη πολιτική: "Πατάω κουμπί δίνω φράγκα. Πατάω κουμπί κόβω φράγκα". Αυτή είναι η δουλειά τους.

Οι κοινωνικοί και οικονομικοί αυτοματισμοί πατρονάρονται ως εκεί που δεν παίρνει. Χειραγωγούνται και παρακάμπτονται είτε ευθέως, είτε εμμέσως. Η ελεύθερη δραστηριότητα της οικονομίας στραγγαλίζεται από "κέντρα" εντός των υπουργείων σε απευθείας σύνδεση με γραφεία και λόμπι "ημετέρων". Τα ΜΜΕ ανεβάζουν και κατεβάζουν διαθέσεις καθ' υπόδειξη. Και η πολιτική, ο πολιτικός λόγος, ο διάλογος, ο δημόσιος χώρος είναι κι αυτά στεγανά που τα κρατούν σφιχτά στα χέρια τους οι ενδιαφερόμενοι. Τους ξέρουμε. Τους έχουμε σιχαθεί.

Ο κύκλος της πολιτικής στην Ελλάδα έκλεισε οριστικά. Όλοι ξεμπροστιαστήκανε και γίνανε ρεζίλι των σκύλων μετά το 2009. Ένας-ένας ξεφτιλίζονται και εξαφανίζονται χωρίς αιδώ. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ, μετά η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και όλοι οι άλλοι που καλώς η κακώς, φανερά η στην αφάνεια έχουν βάλει το λιθαράκι τους ώστε να φτιαχτεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ελληνικό κράτος.

Ένας ένας, έχουν την ευκαιρία να ακουστούν ισότιμα, πρώτη φορά στα χρονικά, να κριθούν, είτε μόνοι, είτε σε....συνδυασμούς απίθανους ώστε να βρίσκονται συνεχώς στην εξουσία. Και όλοι έχουν αποδείξει πως είναι της πλάκας. Μαριονέτες που δε μπορούν να αρθρώσουν λόγο, ούτε να προσφέρουν έργο. Θεατράκι σκιών για μαζοχιστές και παλαβούς, όσους ακόμα έχουν την αντοχή να τους παρακολουθούν.

Οι υπόλοιποι? Τι κάνουμε?

Τίποτα απολύτως. Σκύβουμε το κεφάλι περιμένοντας "το μεσσία". Που θα μας απαλλάξει από τα...μνημόνια, που ευθύνονται για όλα μας τα κακά.

Μη σκάτε. Το σύστημα τον ετοιμάζει και αυτον. Ορισμένα πράγματα περιμένουν να πάνε καλά, να ρυθμιστούν και να τακτοποιηθούν (στο μεταξύ οι φασίστες αριστεροί και δεξιοί "συμμαζεύουν" όσα μπορούν ο καθένας με τον τρόπο του) και σε λίγο καιρό θα "σκάσει μύτη" και αυτός. Να μας σώσει.

Γιατί είναι προφανές, πως έτσι όπως το έχουν φέρει το θέμα, με τους βλάκες που είναι στο προσκήνιο δουλειά δε γίνεται. Ο κόσμος πεινάει, τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, μεταρρυθμίσεις ΔΕΝ έχουν γίνει και ούτε πρόκειται να γίνουν.

Παρότι το "κούρεμα" των εισοδημάτων έχει "αποκαλύψει" το....αυτοάνοσο καρκίνωμα σε όλη του την έκταση (κράτος που παραμένει ίδιο και απαράλαχτο στη δομή, τη λειτουργία του και το κόστος του) η κοινωνία ασχολείται με την κριτική της Σακοράφα στον Τσίπρα, με το στικάκι και τη λίστα Λαγκάρντ, με τον Αντρέα που "τα ξεκίνησε όλα", με τους συλληφθέντες του Βελβεντού. Αυτά είναι τα προβλήματα μας. Εκεί είναι το θέμα μας.

Δείχνουμε το δάχτυλο, που μας δείχνει το πρόβλημα. Δε μπορούμε να σκεφτούμε από μόνοι.

Σε λίγο που όλοι θα αμοιβόμαστε με 500 ευρώ, μισθωτοί και συνταξιούχοι και που θα χρωστάμε αιώνια στο....κράτος, σπίτια, αυτοκίνητα και εργασία, δεν θα υπάρχει κάν δάχτυλο να δείξει.

Γιατί θα βρίσκεται μαζί με το χέρι ολόκληρο, σε μόνιμη χειραψία με τον πωπό μας....

Καληνύχτα


1 comment:

KANTHAR0S said...

Ο Βοσκόπουλος χρωστάει 5.5 μύρια. Πόσα δραγκοδίφραγκα αντιστοιχούν στους πολίτες της διπλανής πόρτας;