Sunday, May 15, 2011

Το πρόσωπο της αποτυχίας


Μετά από το "πρόσωπο της βίας" που είχα γράψει κάποτε, προφητικά θα λεγε κανείς, σχετικά με τα όσα βιώνουμε σήμερα, και την προηγούμενη ανάρτηση μου που περιέγραφε την κατάσταση μετά τα πρόσφατα γεγονότα, σήμερα θα επανέλθω με το πρόσωπο της αποτυχίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ενσαρκώνει ο Χρήστος Παπουτσής, με τον πλέον επιτυχή τρόπο
Παρεπιπτόντως, χτες στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, διάβασα με πηχαίους τίτλους περί της αναγκαιότητας ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα μας. Θυμάστε ότι έγραφα τα ίδια πριν λίγο καιρό? Φαίνεται οι αρθρογράφοι του Βήματος με διαβάζουν ή εγώ κάνω λάθος δουλειά και δεν πληρώνομαι να γράφω τα όσα διαβάζετε εσείς. Αστειεύομαι ρε παιδιά, πάμε παρακάτω
Ο Χρήστος Παπουτσής, είναι το πρόσωπο των ημερών, άλλος ένας στη σειρά των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που έχουν βαλθεί να αποδείξουν πόσο ανίκανοι, ελλιπείς και ακατάρτιστοι είναι, πόσο απέχουν από την πρακτική και θεωρητική πραγματικότητα, τη γνώση της οποίας  απαιτούν οι κλάδοι των οποίων προϊστανται.
Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός, αμέριμνος βολτάρει στην Ευρώπη, προσπαθώντας να αποδείξει τα αναπόδεικτα, και να πει στους εταίρους μας τη δική του μοναδική και πρωτότυπη άποψη, την οποία έχει και ο ίδιος εξ αποστάσεως διαμορφώσει, το φαιδρό υπουργικό τσίρκο, δίνει ρέστα ασχετοσύνης, και θράσους, προκαλώντας την Ελληνική κοινωνία, με την απόσταση της αντίληψης που επιδεικνύει, από αυτή. Διότι περί αυτού πρόκειται. Περί χαώδους απόστασης από τα διαδραματιζόμενα, δραματικά και τραγικά που βιώνει ο Έλληνας πολίτης κάθε μέρα που περνά.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω και να επιχειρηματολογώ, ότι τα απλά και καθημερινά, είναι αυτά που κρίνουν την επιτυχία μιας κυβέρνησης. Όποιος έχει ασχοληθεί με διοίκηση ανθρώπινων πόρων, και έχει ακούσει για την πυραμίδα του Maslow (γιατί πρόκειται για το βασικότερο σχήμα που όλοι καταλαβαίνουμε) γνωρίζει ότι οι ανάγκες των ανθρώπων ιεραρχούνται σε επίπεδα, ξεκινώντας από τις ανάγκες για τροφή, και βασικά αγαθά για να επιβιώσουμε, και ακριβώς από πάνω, στο δεύτερο επίπεδο συναντάμε τις ανάγκες ασφάλειας. Για να τα κάνω λιανά, πρώτα ο άνθρωπος ψάχνει τροφή, και μετά ψάχνει ασφάλεια. Πρώτα κυνηγούσε το ελάφι να φάει, και μετά έψαχνε τη σπηλιά να μπει για να μη βρέχεται. Απλά πράγματα.
Αυτοί εδώ οι απίθανοι, κάνουν ακριβώς τα ανάποδα!!Ασχολούνται να βρουν λεφτά για τα δανεικά και έχουν παρατήσει τον κοσμάκη φτωχό και ανασφαλή, στο έλεος του Θεού!!
Ξεκίνησαν λέγοντας ψέματα ΞΑΝΑ στους Ευρωπαίους, περί υλοποίησης των όρων του Μνημονίου. Κάνοντας μας ξανά διεθνώς ρεζίλι, σήμερα που μας ξεμπροστιάζουν που δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές του Μνημονίου.
Ακούστε με λίγο. Το μνημόνιο ήταν ο μόνος τρόπος να βρούμε λεφτά, τελεία και παύλα. Όπως ο αλκοολικός που δεν έχει χρήματα για ουϊσκι και πάει στο μπακάλη και αγοράζει οινόπνευμα, έτσι ήμασταν κι εμείς. Πρεζάκια των δανείων, εντελώς ανήμποροι να φτιάξουμε λογικά και ορθά οικονομικά στοιχεία. Εξαρτημένοι αιωνίως από τα κέφια του "λαού" των κάφρων. Και όταν τα λεφτά για την ικανοποίηση του "λαού" μας τέλειωσαν, γίναμε καραγκιόζηδες και γυρολόγοι στις αυλές των Ευρωπαίων, για "λίγα δανεικά ακόμη".
Από εκεί και πέρα όμως, για την εφαρμογή πολιτικών και μέτρων, για να αλλάξει η μορφή της Ελλάδας στο εσωτερικό της, υπεύθυνοι είναι ΌΛΟΙ οι Έλληνες πολιτικοί και όχι η Ευρώπη, ούτε η Τρόϊκα!
Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό σήμερα. Το είπα και στην αρχή. Συνεχίζω να εξιστορώ την ανωμαλία της κυβέρνησης του ανάποδου ήλιου.
Μετά τα ψέματα που είπαν για να πάρουν τα λεφτά, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Μάλιστα, έχουν τόσο θράσος, που στρέφονται εναντίον των ίδιων των κλάδων που έχουν αναλάβει να διοικούν ως προϊστάμενοι (ο φταίχτης πάντα τα ρίχνει στους άλλους, πάντοτε μοιράζεται τις πομπές του για να μη νοιώθει μόνος).
Δηλαδή εναντίον της κοινωνίας που τους εξέλεξε, εναντίον της πατρίδας που υποθηκεύεται και ενεχυριάζεται προκειμένου να "βγουν οι αριθμοί". Και δε ντρέπονται καθόλου. Δε σιχαίνονται. Τόσο έχουν ξεπουληθεί που έχουν πάθει ανοσία
Ο Χρήστος Παπουτσής είναι το κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας που ζούμε τις τελευταίες μέρες, και απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι μαριονέτες που απλά γεμίζουν τα έδρανα της Βουλής.
Με το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση του "γνώστη και έμπειρου" της πολιτικής, στέλεχος που ποτέ δεν έχει δείξει το παραμικρό, παρά μόνο σε επίπεδο επικοινωνιακής κορώνας αλα Αβραμόπουλος, σοβαροφανής και επιφανειακός τζουτζές, προσπαθεί να μας πείσει ότι η φταίει η αστυνομία για τη δική του ανικανότητα (όχι ότι είχε ποτέ ικανότητες επί της ουσίας).
Είναι και αυτός ένας εκ των οποίων επέπλευσαν, κρατώντας μια μετριοπαθή στάση (με το ένα μάγουλο στις δημοσκοπήσεις για την απήχηση στην κοινωνία) σε μια εποχή αφθονίας, χωρίς να είναι ποτέ συγκρουσιακοί και να προτάσσουν την προσωπικότητα και τη γνώμη τους "για να μη χαλούν καρδιές". Έκανε και το αγροτικό του στην Ευρώπη, ώστε να τελειοποιήσει το μελιστάλαχτο ύφος του ανθρώπου που "καταλαβαίνει και συναισθάνεται βαθιά" τις ανάγκες του Έλληνα.
Αυτός ο κωλοτούμπας της πολιτικής, ο δανδής, ο νερόβραστος πολιτικάντης, είναι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας της χώρας. Αν είναι δυνατόν ο Παπουτσής, να έχει το ανάστημα και τα κότσια να είναι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας μιας χώρας που δοκιμάζεται σκληρά τη σήμερον ημέρα!! Αυτό είναι ανέκδοτο!!Είναι ιλαροτραγική σκέψη!!Ο άνθρωπος αυτός, είναι επικεφαλής της αστυνομίας και βρίζει την αστυνομία, τη θεωρεί φασιστική και ανίκανη, με δημόσια κριτική που έκανε, και παρόλα αυτά ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΊΤΑΙ!!!!!!!
 Όπως ο Καστανίδης (άλλος άχρηστος από κει) είναι επικεφαλής του κλάδου της δικαιοσύνης, και έχει ανοίξει πόλεμο με τους δικαστές, όπως ο Γερουλάνος (που τον μπερδεύω με τα παιδιά του τέως βασιλιά) είναι επικεφαλής του Τουρισμού και του Αθλητισμού (μαζί με τα χόμπιτ Νικητιάδη και Μπιτσαξή), και αδυνατεί να πάρει στοιχειώδη μέτρα για τη βία στα γήπεδα, όπως η Μπιρμπίλη είναι υπουργός Πράσινης Φοράδας και λοιπών αλόγων....όπως η Κατσέλη που νομιμοποιείται να διαφωνεί συνεχώς με τον Παπακωνσταντίνου, παρότι ασκούν συμπληρωματικό έργο...όπως τόσοι και τόσοι που μας κάνουν να γελάμε και να κλαίμε ταυτόχρονα αυτή την εποχή. Καραγκιόζηδες σε ένα θίασο χωρίς αρχή και τέλος.
Αυτός ο απίθανος, είναι πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, και επειδή "αντιλαμβάνεται" και "συναισθάνεται" τα προβλήματα και τις ανάγκες,εξόντωσε και ξελίγωσε την αστυνομία σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο στην Κερατέα, σε ένα σκηνικό πολιτικού παραλογισμού, και αφού έκανε τη δουλίτσα του, βγαίνει και βρίζει και κατηγορεί τα στελέχη της, ότι "στερούνται δημοκρατικού ήθους"!!! Και ότι θα διαλύσει και θα ξαναφτιάξει υπηρεσίες της, γιατί δεν είναι λειτουργικές!!! Μας ζήτησε δε, να του πούμε "τι αστυνομία θέλουμε". Άκουσον, άκουσον.....
Ας μας πεις εσύ ρε Χρήστο τι αστυνομία θέλεις, για να καταλάβουμε.
Νισάφι ρε κοπρόσκυλο της εξουσίας!!!!Καρεκλοκένταυρε!!!!
 Σκοτώνεται ο κόσμος στο κέντρο, σε πογκρόμ βίας, αριστεροί ενάντια στους δεξιούς, Έλληνες απέναντι στους μετανάστες, χύνεται αίμα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, στενάζουμε από τη γκετοποίηση της Αθήνας, την ίδια ώρα η οργανωμένη αλητεία (στο μύλο της οποίας ρίχνεις νερό) καίει και χτυπάει τους υπαλλήλους σου (οι αστυνομικοί είναι υπάλληλοι σου) κι εσύ αντί να τους στηρίξεις, τους βρίζεις και τους απαξιώνεις.
Για να κάνεις τα κέφια των ΜΜΕ που υπερασπίζονται τα "δικαιώματα των πολιτών" από τις βίλες τους στην Εκάλη (λες και τα "δικαιώματα των πολιτών" είναι παράγραφος του φιλοζωϊκού κώδικα που εξήγγειλε η άλλη υπουργός σας, η Αποστολάκη). Για να χαϊδέψεις τους ψηφοφόρους που αλληθωρίζουν προς τα δεξιά και τα αριστερά. Για να μη χαλάς τις καρδιές των "συντρόφων" εντός εκτός και επί τα αυτά του "πολυσυλλεκτικού" σου κόμματος.
"Πάμε στον πόλεμο, χωρίς όπλα, και από πάνω, ο στρατηγός μας ξεφτιλίζει". Αυτό λένε οι αστυνομικοί και έχουν δίκιο. Ποιος άλλος θα προστατεύσει τους πολίτες στις δύσκολες αυτές συγκυρίες? Οι Παπουτσήδες? Με τους 10 αστυνομικούς για φρουρά? Με τα θωρακισμένα οχήματα? Σα δε ντρέπεσαι!!Παραιτήσου!!!
Είναι η αστυνομία σε καλή κατάσταση? Φυσικά και όχι. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές? Φυσικά και ναί!!!
Κανείς δεν είπε ότι  χαιρόμαστε που χτυπάνε διαδηλωτές! Για όνομα του Θεού! Πριν λίγο καιρο βιώσαμε το δράμα του μικρού Αλέξη μέσα από τη σήψη που αναδύουν (για τα σώματα ασφαλείας), άνθρωποι σαν τον Κορκονέα και τα υπόλοιπα φασισταριά που κρύβονται μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας. Καμία αντίρρηση σε αυτό! Απολύτως καμία!!!
Όμως εσύ Παπουτσή, που νίπτεις τας χείρας σου, μέσα στη λεκάνη της αριστερής αστικής ηθικολογίας που εκπροσωπείς, τι κάνεις για να αναδείξεις τα υγιή και λειτουργικά στοιχεία του σώματος σε πρωταγωνιστές? Για να απλώσεις χέρι στους ικανούς και τους σοβαρούς αστυνομικούς, ώστε να μπορέσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να προστατεύσουν το φτωχό κοσμάκη?
Ποιος ασχολείται να δείξει το καλό πρόσωπο της αστυνομίας και να τη συμφιλιώσει με την κοινωνία? Ποιος έχει συμφέρον να συντηρείται η λογική της χουντικής αστυνομίας και των γερμανοτσολιάδων, στη συνείδηση του απλού πολίτη?  Τι κάνεις εσύ Χρήστο Παπουτσή για όλα αυτά? Τίποτα απολύτως!!
Μόνο να μιλάς και να κυρήττεις ξέρεις, όπως ο Γιωργάκης. Κενό γράμμα οι εξαγγελίες σας. Παραμύθια. Καμία πρόοδος, ένα χρόνο και βάλε, μετά
Είναι καλοί οι μπάτσοι, να τρέχουν σαν τα σκυλιά, χωρίς εξοπλισμό, εκπαίδευση, στήριξη και επιχειρησιακό συντονισμό, να μαζέψουν τα απόσκατα της κοινωνίας-κόπρο του Αυγεία, που κληροδοτήσατε σ εμάς και τα παιδιά μας, όλοι οι 300 της Βουλής και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα σας? Και η αδιαφορία σας? Και η ασυδοσία σας? Και το ξεπουλημένο σας πνεύμα, που ταπεινώνεται προθύμως σε κάθε αφεντικό. Τοπικό και διεθνές.
Και είναι κακοί όταν βαράνε τους διαδηλωτές, γιατί έτσι τους έχετε διατάξει, για να "στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στην ανομία"?
Εσείς ποια αστυνομία θέλετε? Γιατί δεν έχουμε καταλάβει. Αστυνομίες που κατά περίπτωση είναι καλές ή κακές δεν υπάρχουν. Όργανα της εξουσίας είναι, και καθρέφτης αυτής. Άρα εσύ δεν ξέρεις τι αστυνομία θέλεις Χρήστο Παπουτσή, γιατί δε σε ενδιαφέρει.
Σταματώ εδώ γιατί έχω εξοργιστεί με τη μούρη αυτού του τραγικού πολιτικού προσώπου, και των ομοίων του.
Βρίσκονται σταθερά στον κόσμο των ιδεών, με ιδεολογήματα, σε μια χρονική στιγμή που χρειάζονται τομές και παρεμβάσεις, που χρειάζεται διάλογος και ειλικρίνεια, για να προχωρήσουμε σε βαθιές αναδιαρθρώσεις των κατεστημένων αδρανειών που μας κρατάνε στάσιμους. Που χρειάζονται ΠΡΑΞΕΙΣ
Η αστυνομία νοσεί, αλλά περισσότερο νοσεί η πολιτική. Και αν η αστυνομία σε ένα βαθμό έστω, κάνει τη δουλειά της, αντιμετωπίζοντας ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ αλλαγές, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και τις απαραίτητες υποδομές (ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, κοινωνικές κρίσεις, μετανάστευση, βία στα γήπεδα, ανυπακοή σε κάθε νόμο κλπ),  η πολιτική είναι κατώτερη των περιστάσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει και φέρνει καινούργια δεδομένα για όλους μας
Όμως αυτοί οι πολιτικοί, τελικά έχουν ένα στόχο και μοναδικό.
Να γίνουν μούμιες πρώτα, να ταριχευθούν ζωντανοί, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους στο εικονοστάσι της ιστορίας (τρομάρα τους) και μετά να σηκωθούν να φύγουν και να μας αδειάσουν τη γωνιά τυλιγμένοι στις δάφνες και την αχλύ του θρύλου......
Πραγματικά έχω αηδιάσει τόσο, που παρακαλώ να μην πάρουμε την 5η δόση, μπας και τους πλακώσουν οι μούντζες του αγανακτισμένου κοσμάκη, και πάρουν έτσι δρόμο. Όπως τους αξίζει
Με αεροπλάνα και βαπόρια...στον αγύριστο


No comments: