Friday, October 4, 2013

Διαίρει και βασίλευε 2


Έλεγα τις προάλλες στο κείμενο μου Διαίρει και βασίλευε, η δύναμη τους ότι η μέθοδος για να κρατούν το λαό εξασθενημένο, δίχως συνείδηση της μεγάλης εικόνας, μονίμως στο έλεος κάποιου "σωτήρα", είναι η συντήρηση των μεγάλων διλημμάτων

Τα μεγάλα διλήμματα για τον αμόρφωτο λαό, είναι πάντα δύο "αντίθετοι" πόλοι, φτιαγμένοι έτσι ώστε να πατάνε στα συναισθηματικά αντανακλαστικά των ανθρώπων και να τους παρασύρουν με πάθη και ίντριγκες άνευ σημασίας. Στόχος του συστήματος είναι πάντοτε ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.Ο αποπροσανατολισμός χρειάζεται γιατί καλύπτει εύκολα την πραγματική εικόνα της Ελλάδας, που όσον αφορά τα εσωτερικά της λίγο έχει αλλάξει ανά τα χρόνια

Τελευταία είδαμε πως με το πάτημα ενός κουμπιού, η Χρυσή Αυγή σχεδόν εξαφανίστηκε από το χάρτη. Μην έχετε αυταπάτες με το θεατράκι που ακολούθησε. Ίσως η όλη ιστορία ήταν να σταλεί ένα μήνυμα από το κατεστημένο, προς αυτούς που επιβουλεύονται την ανατροπή του status quo που έχει επιλεγεί από τις ελίτ. Υπο αυτό το πρίσμα, όντως η ψήφος στη Χρυσή Αυγή να ήταν αντισυστημική, όχι όμως επειδή λειτούργησε τιμωρητικά για το ίδιο το κατεστημένο (μέρος του οποίου άλλωστε ως ακτιβιστικός βραχίονας της δεξιάς δηλαδή, είναι η Χρυσή Αυγή) αλλά γιατί στράφηκε ενάντια στους πολιτικούς της πάτρονες, ποικιλοτρόπως

Από τη μία μεριά, αφαιρώντας εκλογικά ποσοστά από την κύρια δεξαμενή "ελέγχου" των ψηφοφόρων. Από την άλλη μεριά μεταφέροντας στο προσκήνιο και την επικαιρότητα πρακτικές δράσης του υποκόσμου και της Μαφίας, που αφαίρεσαν και την "ηθική" νομιμοποίηση της δεξιάς, έναντι της πολυπροβεβλημένης "αριστερής και αναρχικής βίας αυτών που έκαναν την έγκυο στη Μαρφίν". Ακυρώνοντας ουσιαστικά ένα πλεονέκτημα "δίκαιης οργής των Ελλήνων που αγανακτούν απέναντι στο μνημόνιο", μιας και αυτή η βία, επιβεβαίωνει πανηγυρικά τους λόγους που υιοθέτησαν  πολλοί στη ΝΔ (Λαζαρίδης, Κρανιδιώτης και άλλοι) τη θεωρία των δύο άκρων  για να περνάνε έμμεσα μηνύματα για την "λογική" ύπαρξη της Χ.Α.στο πολιτικό στερέωμα. Κάτι που ο Σαμαράς επισήμως αρνήθηκε ότι ενστερνίζεται, μην ξεχνάμε

Η θεωρία των δύο άκρων λοιπόν (δηλαδή η βία της άκρας αριστεράς και τα μέσα επιβολής της vs η βία της άκρας δεξιάς, παρομοίως), είναι ένα ψεύτικο δίλημμα που πασάρεται στον Ελληνικό λαό για να τον κρατά θολωμένο έναντι του αληθούς διλήμματος που είναι "βία οποιαδήποτε μορφής vs νομιμότητα και κράτος δικαίου"

Το αίτημα των Ελλήνων θα έπρεπε να είναι "κράτος δικαίου με κάθε κόστος, υπέρ του έθνους και της πατρίδας". Το αίτημα των Ελλήνων θα έπρεπε να είναι "απεμπόληση κάθε βίας και ανομίας στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο". Αντί αυτών βλέπετε από τη μία τη Χ.Α από την άλλη κάποιους άλλους, στη μέση τάχα μου τη συγκυβέρνηση και έξω απο την Ελλαδα, μια εντελώς άλλη, διαφορετική κατάσταση. Και εδώ είναι το ζουμί.

Έκανα όλον αυτόν τον πρόλογο, για να δείξω με πολύ ευδιάκριτο τρόπο, το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που μας πουλάνε οι χόρηγοί των κομμάτων (τα Media) ως μεταξωτές κορδέλες (αντί για τα δηλητηριώδη φύκια που στην πραγματικότητα είναι) και "γόνιμη αντιπαράθεση που είναι απαραίτητα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας". Αυτό το χαμηλό επίπεδο, ένα παράδειγμα του οποίου είναι τα πρόσφατα γεγονότα, υπάρχει για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί οι εγχώριες ελίτ -τα τζάκια δηλαδή- οι προύχοντες και οι τοποτηρητές, θέλουν να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα, εις βάρος των δικών τους, μεγάλων συμφερόντων.

Έτσι, σε συνεργασία με τους προστάτες-κατακτητές μας (Αμερικάνους, Ρώσους και Γερμανούς) που ως συνήθως επιβουλεύονται ενεργειακές πηγές του Αιγαίου και γεωπολιτική επιρροή σε συνδυασμό με τα συμφέροντα τους σε Τουρκία και Ισραήλ, τοποθετούν ανδρείκελα στην πολιτική επικαιρότητα, που ΔΕΝ θα σταθούν εμπόδιο στη στρατηγική τους.

Αυτές οι εγχώριες ελίτ, που κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, κοινοτικών προγραμμάτων, φόρων και εισφορών, που δημιούργησαν ένα κράτος που κάνει τα στραβά μάτια στις ανομίες τους, ενώ προς τρίτα μέρη δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης, που ροκάνισαν τα φτηνά δάνεια της ζώνης του ευρώ επί δεκαετία τουλάχιστον, που παράγγειλαν ελαττωματικά όπλα και υποβρύχια και ένα σωρό αλλα τέτοια πράγματα.

Αυτές οι εγχώριες ελίτ είναι που στέλνουν το λογαριασμό στον Ελληνικό λαό, προσφέροντας του τα Μνημόνια. Τα μνημόνια που είναι αποικιοκρατικές συμβάσεις υποτέλειας, αντίστοιχες με όσες οι Εθνοσυνελεύσεις Α και Β, του 1825 και 1826 -αν δεν απατώμαι στις ημερομηνίες- είχαν συνομολογήσει με τους "προστάτες" Άγγλους, ώστε να διαπραγματευτούν την υποτέλεια της Ελλάδας (που είχε επαναστατήσει για να απαλλαγεί από το Σουλτάνο) στον Σουλτάνο, με αντάλλαγμα να μην αποτελειώσουν την Ελλάδα, τα στρατεύματα του Ιμπραήμ που προέλαυνε ανενόχλητος!!!! Ενώ νωρίτερα είχαν ήδη απορρίψει το σχέδιο της Ρωσίας που ήταν ευνοϊκότερο για την εξέλιξη των πραγμάτων!!!

Και για να παραμείνω στην Επανάσταση που ήταν το σημαντικότερο γεγονός του σύγχρονου Ελληνισμού, την ώρα που μάτωνε η πατρίδα από τις σφαγές των Τούρκων, οι Μαυροκορδάτοι και οι κοτζαμπάσηδες που θα έχαναν τα προνόμια που είχαν από το Σουλτάνο, έκαναν συμβούλια και διαβούλια για το πως θα έπρεπε και το αν θα έπρεπε και το με ποιούς θα έπρεπε να διοικηθεί η Ελλάδα μετά την απελευθέρωση!!!! Και ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις και πολιτικές επιτροπές, την ώρα που καίγονταν τα Ψαρά και πολιορκούνταν μέχρις εσχάτων το Μεσολόγγι!!!!!Είναι τρομερές οι συμπτώσεις για να αγνοούνται ρε παιδιά!!!

Γιατί στο τέλος, με την κωλυσιεργία των πολιτικών της επανάστασης, φτάσαμε σε σημείο καταστροφής τέτοιο, που ΔΕΝ είχαμε άλλη επιλογή διαπραγμάτευσης, από το να αποδεχτούμε πρώτον την οικονομική μας εξάρτηση και υποτέλεια σε ξένη δύναμη και δεύτερον την πολιτική και διπλωματική μας εξάρτηση από τα εκάστοτε σχέδια και τους συσχετισμούς συμφερόντων!!!

Και σας φέρνω ξανά στο σήμερα!!!

Δείτε την πορεία της Ελληνικής χρεοκοπίας από το 2009 έως σήμερα, τις αλλεπάληλες εγχώριες πολιτικές διαβουλεύσεις και το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, τη συνομόγηση κατοχικών δανείων υποτέλειας από όλους ανεξαιρέτως, την εξάρθρωση κάθε επιτεύγματος δημοκρατίας, οικονομίας, παραγωγής, επιπέδου διαβίωσης που κατακτήσαμε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης σε μια πορεία 40 ετών, μέσα σε λίγα χρόνια με τις χειρότερες για εμάς προϋποθέσεις!!!

Απεμπολήσαμε ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τη θέση μας στην Ευρώπη, στο ευρώ, στα ανεπτυγμένα κράτη, βυθίσαμε τη χώρα μέσα στην άβυσσο και για μία ακόμη φορά στην ιστορία μας, γίναμε αυτό που μας ήθελαν πάντα

Αντίπαλες φατρίες χωρίς ιδεολογία, με μικροσυμφέροντα να χωρίσουν, μίσος να χύνεται και έριδες να δημιουργούνται από τη φτώχια σε κάθε επίπεδο, πάνω σε μια γή εντελώς και παντελώς καμένη από κάθε ζωντάνια και ελπίδα. Στην πλάτη του αποδεκατισμένου Έλληνα, να γίνονται ανήθικες διαπραγματεύσεις από τους προύχοντες και τους πλουσίους, για να μοιραστούν τα ιμάτια του Χριστού κάτω από το σταυρό.

Και τους δώσαμε, στους ξένους, την ευκαιρία για μια ακόμα φορά στην ιστορία μας, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, για τα συμφέροντα της Ελλάδας στη ΝΑ μεσόγειο, με βάση τις δικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις, που αν αποβούν θετικές, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα σύντομα, ενώ αν αποβούν αρνητικές, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟ για πολλά ακόμα χρόνια.

Τους δώσαμε ξανά την εντύπωση, στους ξένους, ότι δίχως τα χρήματα, είμαστε ένας εξαθλιωμένος ηθικά πολιτισμός, δίχως καμία οργάνωση, καμία παιδεία, κανένα στόχο, καμία εθνική οντότητα, καμία αξιοπρέπεια. Παρά οι ζήτουλες, οι ξεφτιλισμένοι και οι γενίτσαροι που πήραν τη θέση των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Γιατί αυτό ακριβώς κάναμε τόσα χρόνια. Αντί να χτίσουμε, γκρεμίσαμε. Και όταν ήρθε το τέλος του πάρτι, αποκαλύφθηκε ότι οι τερμίτες είχαν ροκανίσει μέχρι και το κοντάρι της σημαίας

Αντί όμως να σκεφτόμαστε όλα αυτά, και να ετοιμαζόμαστε για ανατροπή από το λαό, δηλαδή για επανάσταση, ασχολούμαστε με τον υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής, που παραπήρε θάρρος και το σύστημα το σκαμπίλισε για να "κάτσει φρόνιμα" και να υπηρετήσει τον προδιαγεγραμμένο της σκοπό. Το ρόλο δηλαδή του πολιτικού αναχώματος, αγκαζέ με κάποια παρά-αστυνομική δράση, στα πλαίσια της ανακατάληψης των γειτονιών της Αθήνας από την Αριστερά, που παραδοσιακά προσεταιρίζεται την φτωχολογιά.










1 comment:

KANTHAR0S said...

Όταν γράφεις στο τέλος επανάσταση με ανατροπή από τον λαό, ελπίζω να εννοείς την νοητική επαναστάση. Άλλη λύση δεν υπάρχει.