Monday, April 22, 2013

Που 'σαι ρε Παπαδόπουλε


Κάποτε ρώτησα τη μάνα μου: "Ρε μάνα τι κάνατε εσείς όταν ήταν η χούντα στην εξουσία?"

Και μου απάντησε: "Εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα, κοιτούσαμε τη δουλειά μας"

Αυτό λοιπόν ας έχουν στο μυαλό τους όλοι όσοι σοκάρονται που στις δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές οι νοσταλγοί της χούντας θα είναι και 30% στην Ελληνική κοινωνία.

Ιδίως σε επαρχίες τύπου Μανωλάδας, δηλαδή αυτό που στην Αμερική θα έλεγαν....deep south (και τους κατοίκους rednecks--δηλαδή κοκκινολαίμηδες ή σε απλά ελληνικά "βλάχους")

Αυτό που σε άλλες πολιτισμένες χώρες απολαμβάνει ο μέσος πολίτης, ως απόρροια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε οικονομία και κοινωνία, στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε

Στην Ελλάδα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ η δημοκρατία με όρους αστικής δυτικής πολιτείας, που παράγει χρησιμότητα για τον πολίτη.

Και όταν λέω ποτέ, εννοώ ΠΟΤΕ. Εκτός από λίγες φωτεινές ιστορικές εξαιρέσεις.

Στις οποίες λειτούργησε ένας τύπος δημοκρατίας, πολύ φλού, πολύ προοδευτικός, χωρίς σοβαρές δεικλίδες ασφαλείας, χωρίς σοβαρή στοχοθεσία, χωρίς πραγματική αποτίμηση της παρούσας κατάστασης της χώρας, ώστε να προγραμματιστεί μια πορεία προς το ορθότερο και λειτουργικότερο best practice βάση των αναγκών του Έλληνα.

Από την απαρχή της δημιουργίας του νέου Ελληνικού κράτους (μετά την επανάσταση του 1821) όταν δηλαδή δολοφονήθηκε ο μεταρρυθμιστής Καποδίστριας, στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πάρτε το χαμπάρι. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας

Έχουμε αυταρχικές κυβερνήσεις φατριών, οικογενειοκρατία του πλούτου, νεποτισμό από τα τζάκια και ολιγαρχία της εξουσίας που συνήθως ευνοούνται από την αγαστή συνεργασία τους με ξένα κεφάλαια ως προς την εξωτερική πολιτική που υιοθετούν. (Για την εσωτερική πολιτική που ακολουθείται δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, παρά μόνο να διαβάσουμε ιστορία. Και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας αναφορικά με τις απανωτές χρεοκοπίες μας σε κάθε επίπεδο)

Αυταρχικές κυβερνήσεις οθωμανικού τύπου και λειτουργίας, με κεντρική διαχείριση και "ελέω θεού" αρμοδιότητες από λίγους για λίγους "εκλεκτούς". Με κάθετη ιεραρχία και πολλά, άπειρα ενδιάμεσα στάδια όπου "χάνεται" κατά το δοκούν το μήνυμα της δημοκρατίας και οι μεσάζοντες γίνονται κι αυτοί διαχειριστές μιας "ελέω θεού και σουλτάνου" εξουσίας.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ το κατεστημένο της αδράνειας που παρεμβάλεται ανάμεσα στο "σουλτάνο"-πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των ολίγων και τον απλό πολίτη-ανίσχυρο αποδέκτη μιας προαποφασισμένης τύχης.

Σήμερα  -για παράδειγμα- αυτή τη γραφειοκρατία την ονομάζουμε δημόσιο τομέα. Και είναι η προέκταση του ολιγαρχικού προσωπείου της τρικοματικής κυβέρνησης των εντολοδόχων πολιτικών που μας διαφεντεύουν -τάχα μου. Γι' αυτό και δυσκολεύονται τόσο να "διαλύσουν το μαγαζί"

Στην πραγματικότητα ούτε και αυτοί ενδιαφέρονται για τις τύχες μας, ούτε νοιάζονται για τον Έλληνα. Το πρόβλημα τους είναι η διάδοχη κατάσταση. Δηλαδή πως και τι θα σχηματιστεί την επόμενη ημέρα, ώστε να συνεχίσει το ίδιο ολιγοκρατικό σύστημα να κυβερνά την Ελλάδα με άλλο πρόσωπο. Με άλλο τρόπο.

Γιατί η Τροϊκα τους αφάνισε. Τους επιβάλλει να αλλάξουν προς το "δημοκρατικότερο". Να μεταρρυθμιστούν. Να καταργήσουν τις υπερξουσίες του σουλτανάτου που παραμένει "ελέω θεού" η μοναδική εξουσία στη χώρα. Να γκρεμίσουν το "'άπαρτο κάστρο" που διαχρονικά στέκεται στο κεφάλι μας, ενώ εμείς παρηγοριόμαστε ότι μέσω των εκλογών κάτι και κάποιος θα αλλάξει.

Να σας πω ένα μυστικό? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ εδώ και χρόνια. Η μηχανή εργάζεται και παράγει κανονικά. Κι εμείς κοιμόμαστε. Το μόνο που αλλάζει είναι οι παντιέρες που κυμματίζουν στις επάλξεις. Και οι παντιέρες αυτές δεν είναι Ελληνικές, αλλά φατριακές.

Αυτό θέλουν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να εξασφαλίσουν οι τρικομματικοί κομπογιαννίτες για την επόμενη μέρα, μέσα από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις (βλέπε διαπραγματεύσεις για προαπαιτούμενα και ελέγχους Τροϊκα) για τις μνημονιακές επιταγές.

Θέλουν να "πάρουν γραμμή" απο την Ευρώπη ώστε να καταλάβουν πως να αλλάξουν τα απολύτως απαραίτητα (βλέπε "εκταμιεύσεις των δόσεων") μέχρις ότου να λυθεί η κρίση με κάποιο τρόπο από κάποιο μαγικό χέρι (βλέπε κρίση στη Ν. Ευρωπη συνολικά, σχέδια Μάρσαλ κλπ)

Έτσι ώστε οι ξένοι "να μας αφήσουν στην ησυχία μας ξανά" και να....επιτρέψει η δημοκρατία και η αυτοδιάθεση στο χώρο που....πρωτογεννήθηκε για να απαλλαγεί ο Έλληνας από τα....Μνημόνια που μας επέβαλαν οι ξένοι

Δηλαδή μας έχουν πείσει ότι εργάζονται για το καλό μας. Ενώ κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν αφήνουν να γίνει κάτι καλό για την Ελλαδα, δεν αφήνουν τις μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το λαό, να γίνουν πραγματικότητα.

Θέλουν να ελέγξουν τις αλλαγές -που δε γίνεται να αποφύγουν-, έτσι ώστε να ελέγξουν τη νομή της εξουσίας την επόμενη μέρα

Και βαφτίζουν τη χούντα δημοκρατία και τη δημοκρατία χούντα

Σου πετάνε και τα τανκς στη μάπα κάθε 21η Απρίλη για να σου θυμίσουν ότι σε γλίτωσαν, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα δεν άλλαξαν. Είναι εδώ, οι ίδιοι, αντί για τανκς έχουν Καγιέν και οφ σορ εταιρείες

Αντί για 5-10 μαλάκες συνταγματάρχες που με τις πλάτες της CIA κατέλαβαν την εξουσία "κάνοντας την έκπληξη" ώστε να συντελεσθή το δράμα της Κύπρου μέσα σε απόλυτο έλεγχο

Έχεις στη θέση τους 5-10 λαμόγια "δημοκρατικά εκλεγμένα" με σπόνσορες τους γνωστούς πλούσιους ολιγάρχες της Ελλάδας και της Ευρώπης, ώστε να συντελούνται καθημερινά τα Μνημονιακά δράματα μέσα σε απόλυτο έλεγχο. Σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΣ

Γιατί σου δώσανε πιστωτική και όραμα να καταναλώσεις, φτηνές βίζιτες να πηδήξεις και σπέσιαλ σοου στην τηλεόραση να πάρεις μάτι, φτηνούς εργάτες για να χτίσεις παλάτια και να παριστάνεις τον προεστό, αμάξι και ρούχα να κάνεις το κομμάτι σου κι ένα σωρό άλλα

ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΣ

Γιατί όταν δε σου αρκούσαν τα πολλά είχες το συνδικάλα να κλείνει τους δρόμους κι εσύ γούσταρες "δημοκρατία", γιατί στη ζούλα είχες κι εσύ ένα μαγαζί και δεν πλήρωνες ΦΠΑ, γιατί δεν έκοψες ποτέ απόδειξη, γιατί σε άφηναν να κλέψεις λίγο για να "τρως μαζί τους", γιατί βάφτιζες το καλαμπόκι στάρι για την επιδότηση, γιατί έβαφες την παράγκα με σινιέ μπογιές και τη βάφτιζες room to let, γιατί πήρες σύνταξη στα 45, γιατί το σοι σου έπαιρνε επιδόματα χωρίς να ζει, γιατί ήσουν ο πονηρός και δε δήλωνες τίποτα στην εφορία, και τόσα άλλα

ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΣ

Με φακελάκι, με φροντιστήριο, με σπουδές στο εξωτερικό "γιατι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καλά" κι ένα σωρό άλλα....

Κι όταν οι δημοσιογράφοι σε ρωτάνε πως βιώνεις το Μνημόνιο και αν αντέχεις και πως περνάς όντας άνεργος χωρίς ελπίδα και όνειρα για το μέλλον, κλεισμένος στο σπίτι σου μπροστά την τηλεόραση να σε τρομοκρατούν καθημερινά "με όσα γίνονται"....εσύ τι απαντάς

ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ---απαντάς

Γι αυτό είσαι ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, εκτός και αν....

....το πάρεις αλλιώς και τους πνίξεις με τα ίδια τους τα όπλα














No comments: