Wednesday, June 20, 2012

Κι όμως υπάρχει Πρίγκηπας


Περίεργα και ακατανόητα πράγματα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό.

Θα μου πείτε, πρώτη φορά είναι? Όσοι ζουν από κοντά την καθημερινότητα της ομάδα, γνωρίζουν πως εδώ και χρόνια το "κανονικό" είναι εξαίρεση στον κανόνα της...περιπέτειας. Σε κάθε επίπεδο

Στα διοικητικά κυρίως, μέχρι πρότινος, βιβλία ολόκληρα θα μπορούσε κανείς να εκδόσει, με τις ίντριγκες και τις αντεγκλήσεις, που ορισμένες φορές μας διασκέδαζαν με τη γραφικότητα τους.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και ταυτόχρονα απαιτούνται καθαρές και διάφανες εξηγήσεις απ' όλους

Ο πρίγκηπας Φεϊζάλ, όντως υπάρχει, δεν είναι φήμη, ούτε και παραμύθι της Χαλιμάς.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και διασταυρωθεί πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνο διαμέσω του διαδικτύου, αλλά κυρίως με έγγραφες αποδείξεις που έχουν παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα, από την με πληρεξούσιο αρμόδια δικηγόρο του Φεϊζάλ, κυρία Μιχοπούλου.

Μεταξύ αυτών των εγγράφων, υπάρχει και η έγκριση της ΕΕΑ, κάτι που για συμβεί χρειάζεται να πιστοποιηθεί ότι ο αιτούμενος διαθέτει "όλα τα προσόντα".

Και για τους Παναθηναϊκούς "προσόντα" δεν είναι η...εμφάνιση του Τσάκα, αλλά τα λεφτά.

Και από λεφτά ο πρίγκηπας διαθέτει 15 εκατομμύρια άμεσα και 55 εκατομμύρια ευρώ μελλοντικά για τον Παναθηναϊκό, σε λογαριασμό της Γερμανικής Postbank.

Τουλάχιστον έτσι είναι γραμμένο στο 3ετές business plan που κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εγκριθεί τελικά ως φερέγγυος υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ

Από την άλλη μεριά, για λόγους που δε γίνονται με την πρώτη ανάγνωση κατανοητοί, εμφανίζεται ο κ. Αλαφούζος να διαχειρίζεται το επικοινωνιακό και διαχειριστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, μέσω του περίφημου "σωματείου".

Και όχι μόνο έχει "απλωθεί" στην ΠΑΕ, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές, είτει απευθείας, είτε μέσω "διαρροών", αλλά το χειρότερο, κάνει "αντιπολίτευση" στον....-κατά τα λεγόμενα του- άφαντο Φεϊζάλ.

Αλήθεια, πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ο Αλαφούζος βάση του νόμου, δε μπορεί να αγοράσει πάνω από 33,3% της ΠΑΕ?

Ποιόν εκπροσωπεί και ποιός του έχει αναθέσει το ρόλο του "προέδρου", εφόσον είναι μειοψηφία και οι αδιάθετες μετοχές, παραμένουν...παρκαρισμένες, περιμένοντας καρτερικά τον αγοραστή τους?

Είναι λογικό, να λειτουργεί και να ενεργεί σε τέτοιο ρόλο, χωρίς καν να έχει συγκληθεί ΔΣ που θα εγκρίνει και θα αξιολογήσει τις προτάσεις εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών?

Και ποιοί είναι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ, που "δε μπόρεσαν" να παραλάβουν τα έγγραφα του Φεϊζάλ από την ΕΕΑ, αλλά και "απαντούν" με επίσημες τοποθετήσεις στον τύπο?

Εντύπωση προξενεί επίσης το γεγονός, ότι ενώ ο Φεϊζάλ έχει εμφανιστεί σε συνέντευξη τύπου, έχει κανει επισημη προταση και διαπραγματευσεις με τον Τζίγκερ και έφαγε.....σουβλάκια με τους δικηγόρους του σε ρεστοράν στην Πλάκα και η πληρεξούσια δικηγόρος του, κυρία Μιχοπούλου έχει γραφείο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι και εχει η ίδια αυτοπροσώπως καταθεσει τα επισημα εγγραφα στην ΕΕΑ, τα οποια ουδεποτε εσπευσαν να παραλαβουν οι επικεφαλείς της ΠΑΕ....

ο κ. Αλαφούζος από τη μεριά του, επιμένει ότι ΔΕΝ έχει λάβει επίσημη πρόταση ποτέ και ότι η εταιρεία στην οποία έχει αναθέσει....την ανακάλυψη του Πρίγκηπα, ΔΕΝ τον έχει βρεί ακόμα....

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα πως η κ. Μιχοπούλου, παρέδωσε αυτοπροσώπως επίσημη πρόταση στην ΠΑΕ, στην οποία ζήτησε εξ ονόματος του πελάτη της, να "τρέξει" η -για αδιευκρίνιστους λόγους- "παγωμένη" ΑΜΚ, ώστε αυτός να βάλει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και να πάρει τις μετοχές.

Ποιοί παρέλαβαν την πρόταση? Ποιοί την αξιολόγησαν και ποιοί απάντησαν με ανακοινώσεις? Ποιά η ιδιότητα τους? Τη στιγμή που το ΔΣ μονάχα είναι αρμόδιο να αποφανθεί επί του θέματος. Αλλά κι αυτό...έρχεται με την καμήλα, όπως και η ΑΜΚ...

Η απάντηση του Αλαφούζου ήταν ξανά αφοπλιστική στα ΜΜΕ: "Δεν είναι σίγουρος πως ο πρίγκηπας υπάρχει". Δεν είναι σίγουρος γενικώς για τίποτα, αναφορικά με το ζήτημα.

Είναι μάλλον όμως, ιδιαίτερα σίγουρος, πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, για να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πρότασης του Φεϊζάλ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή του...τουιτεράκια Αλαφούζου, να δημιουργεί προσκόμματα και εντυπώσεις, στο μοναδικό σοβαρό επενδυτή που έχει εμφανιστεί για να αγοράσει την ΠΑΕ

Οι φήμες έχουν οργιάσει στο παρασκήνιο, καθώς πολλοί φαντάζονται δάχτυλο Τζίγκερ πίσω από τον επιχειρηματία του ΣΚΑΪ, ενώ άλλοι περισσότερο καχύποπτοι, φοβούνται πως η υπόθεση "σωματείο" είναι μια ακόμα "φούσκα" στο χρηματιστήριο αξιών του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Και όπως τονίζουν, "είναι περίεργο να τρενάρονται οι εξελίξεις ώστε να παρέλθει η προθεσμία για την -για αδιευκρίνιστους λόγους παγωμένη- ΑΜΚ που λήγει στις 8 Ιουλίου", την ώρα που το "σωματείο" δε μπορεί βάση του νόμου να πάρει τις μετοχές που "κάθονται".

Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν το "βλέπουμε" αυτή τη στιγμή?

Μήπως "μαγειρεύονται" εξελίξεις που θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω οικονομικά το σύλλογο στο εγγύς μέλλον?

Εμείς θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση πάντως, μέχρι να μας λυθούν οι απορίες

Έστω και μέσω....τουίτερ





No comments: