Thursday, October 27, 2011

"Δεν θα ψηφίσουμε αν είναι η ίδια συνταγή"


Ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι της συμφωνίας για το κούρεμα, στις Βρυξέλες, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να προεξοφλήσει τη στάση του.
Κόντρα για την κόντρα. Ανοησία. Τα μέσα ενημέρωσης στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιοτελών μικροσυμφερόντων
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ευθύνεται στο μέγιστο βαθμό, για την κατάντια της χώρας μας, να παρακαλά για δανεικά και να τραβιέται δεξιά κι αριστερά κυριολεκτικά γονατισμένη για έλεος
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με τον πλέον ανεύθυνο και αισχρό τρόπο, διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας μας για 5 χρόνια. Δίχως να ιδρώσουν, δίχως να αγγίξουν τα προβλήματα. Αντιθέτως έδωσαν την τελειωτική σπρωξιά με πλέον των 100000 χιλιάδων προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Άνθρωποι όπως ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης, ο Λιάπης, ο Παυλόπουλος, ο Βουλγαράκης, ο Σαμαράς, ο Αβραμόπουλος και άλλοι, ευθύνονται οριζόντια και κάθετα για την σημερινή ξεφτίλα της Ελλάδας. Και όμως δεν έχουν λογοδοτήσει πολιτικά. Ούτε κοινωνικά. Ούτε καν δημόσια, εφόσον έχει αποδειχτεί η ηθική εμπλοκή τους σε πληθώρα υποθέσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.
Όχι μόνο δεν τους έχουν πάρει με τις πέτρες, αλλά έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ μέσα στην ομίχλη της λήθης, της λησμονιάς, της ευχάριστης αυτής αμνησίας, που θάβει βαθιά τα όσα λάθη και παραλείψεις ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ βύθιζαν την Ελλάδα στην απαξίωση.
Και δεν άνοιξε ρουθούνι. Μια νύχτα, κατέβασαν το διακόπτη, για να έρθει ο επόμενος και να εισπράξει το "κόντο", το λογαριασμό και να φάει την καυτή πατάτα.
Τη χλεύη, τις αποδοκιμασίες, το μίσος και την απογοήτευση για όλα τα δεινά του τόπου, την έχει εισπράξει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Μέσα σε μια νύχτα έγιναν οι φταίχτες και οι προδότες. Από το Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον τελευταίο βουλευτή. Πέτρες, λάσπη, βρισίδι, φτυσίματα, διαπόμπευση και ξύλο, παραληρήματα, λίβελοι και δηλητήρια τετράστηλα και οκτάστηλα, κωλοτούμπες και αποδοκιμασίες, λαϊκά δικαστήρια και δάχτυλα που είτε έμμεσα είτε άμεσα ΔΕΙΧΝΟΥΝ την κυβέρνηση -που όμως είναι δύο χρόνια στην εξουσία- ως υπαίτια και συνομωτούσα, για να χρεοκοπήσει η χώρα
Ναι σύμφωνοι, είναι κι αυτοί "λίγοι". Είναι κι αυτοί "μέρους του συστήματος". Είναι και αυτοί λόγω ιστορίας και συνέχειας με σχήματα του παρελθόντος, φταίχτες. Ναι είναι κι αυτοί ανεπαρκείς και μικρόψυχοι. Λαοπλάνοι και μανδαρίνοι της δημοκρατίας. Ναι και αυτοί κάνουν τρομακτικά κακές επιλογές σε μια επικίνδυνη καμπή για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία μας.
Όμως δε γίνεται να πληρώνουν ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.
Και να εμφανίζεται ένας κάποιος κ. Σταϊκούρας, με μια φάτσα κάτι ανάμεσα σε τραπεζίτη, δικηγόρο, ασφαλιστή, χρηματιστή, και να μας λέει "Δεν θα ψηφίσουμε και δεν θα κάνουμε και δεν θα ράνουμε"
ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. ΣΩΠΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ που θα διαπραγματευτείς το μνημόνιο με τους εταίρους μας, ξανά
ΣΩΠΑ ΡΕ ΑΡΧΟΝΤΟΜΑΛΑΚΑ που όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό "για να ενημερώσεις" για τις θέσεις του κόμματος σου, σε μουντζώνουν νέοι, γέροι, και παιδιά.
Ρε για κοιτάτε ανθρώπους που έχουμε να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Για κοιτάτε, που ο Μανωλιός φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς και πλασάρεται ξανά ως "μια κάποια λύση"
ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ?
Όλοι εσείς που έχετε στοχοποιήσει ΜΟΝΑΧΑ την κυβέρνηση, που σκάβετε τον επικοινωνιακό λάκκο για να κονομάτε από τα μπαξίσια των "επόμενων κυβερνήτων" της χώρας?
ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, που έχετε σκάσει τον κοσμάκη, τον έχετε πείσει ότι ο Γιωργάκης και ΜΟΝΟ ο Γιωργάκης φταίει και το κακό ΠΑΣΟΚ, που η Ελλάδα έχει γίνει κουρελού από τα συνδικάτα και τα κρατικοδίαιτα φασισταριά του δημοσίου?
Ε συγνώμη αλλά αγανάκτησα.
Αγανάκτησα γιατί, τα παραμύθια και τα μπαλαμούτια συνεχίζονται. Γιατί ενώ η αλήθεια είναι εκεί έξω, μπροστά στα μάτια μας, όπως ακριβώς διατυπώνεται στις διεθνείς συνδιασκέψεις ως προς τις βασικές αδρές γραμμές, εδώ στην Ελλαδίτσα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Μιλάω για γεγονότα ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ όταν ήταν η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία και τα έχουμε όλα ξεχάσει. Δώσαμε άφεση αμαρτιών. "Η ιστορία θα τους κρίνει"
Μέχρι και τον Τσοχατζόπουλο ξεθάψανε, για να δείξουν ότι ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, όχι απαραίτητα το σύγχρονο, το εξυγχρονιστικό, αλλά να....εκείνο το ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ
Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί ξεχνάμε?
Όταν διόριζαν τον κάθε μπουρτζόβλαχο της κάθε κωλοκλαδικής στο δημόσιο. Όταν διόριζαν τον κάθε ρεμαλο φασίστα φοιτητή απόφοιτο του κάθε κωλο πανεπιστημίου της ημεδαπής. Όταν έδιναν προνόμια και προσβάσεις σε κάθε ανίκανο μαλάκα τεμπέλη. Όταν η δημόσια υγεία έγινε μαγαζάκι για τα προσωπικά ιατρεία και τα φακελάκια που κόστιζαν ζωές. Η δημόσια παιδεία έγινε βιτρίνα για τα φροντιστήρια. Η εθνική άμυνα απλώθηκε τόσο, που 5 στρατούς διατηρούσαμε, λες και είμαστε περικυκλωμένοι από όλο το γαλαξία των κακών. Η ενημέρωση των πολιτών έγινε 40 εφημερίδες-πλυντήρια και 100 κανάλια που έπαιρναν κρατική διαφήμιση. Και πόσα άλλα.
ΉΤΑΝ ΚΑΛΑ ΌΤΑΝ ΤΡΩΓΑΤΕ?  ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ?
Γιατί εγώ θυμάμαι ότι δοξάστηκε ο Αντρέας, ως μέγας μεταρρυθμιστής. Ότι του φιλούσαν τα χέρια που έδωσε ψωμάκι στους διωχθέντες από τη Χούντα. Και ένα σωρό άλλα "ευεργετήματα". Και μεγάλος ηγέτης και τρανός ηγέτης, με ακτινοβολία και δώστου ύμνοι και λατρεία. ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΓΑΤΕ?
Η Νέα Δημοκρατία πάτησε το κουμπί της αφασίας και του εκτροχιασμού, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, και το λογαριασμό τον πληρώνει ο Γιωργάκης.
Ο οποίος ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ και υπομένει ΤΑ ΣΚΑΤΑ που ξεβράστηκαν από τον πάτο της κοινωνίας, αναρχικούς, φασίστες, αντάρτες εσωκομματικούς, καθαρούς και ντεμί αριστερούς επαναστάτες, δεξιούς και ντεμί δεξιούς καπιτάλες κάθε είδους που κάνουν "υποδείξεις" ότι όχι δεν πάμε καλά, όχι δεν είναι έτσι, όχι δεν τα κάνετε σωστά
ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?
Τώρα λοιπόν που κόπηκε το "τσάμπα γεύμα" θυμηθήκατε να κράξετε?
Η μήπως ο Παπανδρέου είναι τόσο μαλάκας, που δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά τα μέτρα που -του αποφασίζουν οι δανειστές μας- να εξαγγείλει, έχει τελειώσει ως πολιτικός και άνθρωπος για δέκα ζωές ακόμα?
Η μήπως ο Σταϊκούρας και ο Σαμαράκος, θα "είναι μια κάποια λύση", καλύτερη και ομορφότερη, για να ταϊζουν τα ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ που με την χείρα προτεταμένη ζητούν να χορτάσουν τα άπατα στομάχια τους?
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αλλά κάπου πρέπει να μπει ένας πάτος στο βαρέλι της ασυδοσίας
Και τα δύο κόμματα ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ στον μέγιστο βαθμό
Όμως ευθύνεστε κι εσείς, κι εγώ, που στηρίξαμε το φαγοπότι. ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΛΟΥΣΕ ΌΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ?
Αυτό δεν αντέχω
Να μιλάνε αυτοί που μας πέταξαν στο βούρκο κι εξαφανίστηκαν και να λένε "δεν θα το κάνουμε αυτό"
Λες και θα σε ρωτήσουν ρε χαβαλέ, οι Ευρωπαίοι, που θέλουν τα λεφτά τους πίσω, με κάθε τρόπο, με κάθε αντάλλαγμα. Λες και ενδιαφέρονται αν στην κυβέρνηση θα είναι ο "παντός καιρού ένοχος αποδιοπομπαίος τράγος" Γιωργάκης ή αν θα είναι η Ντόρα και ο Δράκουλας μπαμπάς της. Λες και έχει σημασία για τον άνεργο, το φτωχό και το νέο που δε βρίσκει δουλειά να ζήσει.
ΌΧΙ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ
Θα το βουλώσετε ΟΛΟΙ και θα στρωθείτε στη δουλειά
Να φτιάξετε όσα μπορείτε, απο αυτά ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΠΑΡΕΑ
Και αφήστε τα αντάρτικα και τις αηδίες. Για να φτιάχνετε κλίμα υπέρ σας. Για τα πρόβατα
Η Ελλάδα χρειάζεται επανεκκίνηση. Χρειάζεται έργα ανάπτυξης και έργα που θα φέρουν αποτελέσματα.
Επιτέλους, χεσμένες έχουμε τις ψήφους σας, και τις συνταγές σας κύριοι
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
Εγώ ο Μάρκος δεν έχω την πολυτέλεια να πω "δεν θα ψηφίσω", όταν μου έρχεται το χαράτσι και χρωστάω στην εφορία και δεν θα έχω ρεύμα σε λίγο. Αν μείνω χωρίς εργασία και αν δεν έχω να θρέψω την οικογένεια μου. Δεν έχω καμία επιλογή
Σαν κι εμένα χιλιάδες που θέλοντας και μη στεκόμαστε στη γραμμή του αποσπάσματος
Λοιπόν!! Τέρμα οι σαχλαμάρες
Καλώς ή κακώς, υπάρχουν εξελίξεις. Το χρέος κουρεύτηκε, μπήκαν τα πλαίσια και οι όροι της συμφωνίας, η Ελλάδα τελικά ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ όσο και να βαράτε τον κώλο σας ΚΟΥΦΑΛΕΣ που σπέρνετε τρόμο και πανικό
Ασχέτως των λαθών που έχει κάνει η κυβέρνηση τα δύο αυτά χρόνια ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με τη συμβολή όλων
Ώστε τα επόμενα ΚΡΙΣΙΜΑ δέκα χρόνια που πήραμε παράταση να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να αλλάξει, και από χώρα κοπρόσκυλων, συνδικαλιστών και πάσης φύσης νταβατζήδων, δημόσιων υπαλλήλων και τεμπέληδων και αμόρφωτων ανθρώπων, να γίνει μια χώρα παραγωγική, όσο γίνεται, που θα εκμεταλλεύεται ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ
Στις οποίες έχω επανειλημμένα αναφερθεί
Κανείς δεν είπε ότι η συμφωνία στις Βρυξέλες είναι η καλύτερη. Μπορεί και να μην είναι κάν μέτρια
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΟΛΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ
Και είναι επιτυχία του Παπανδρέου και της κυβέρνησης του. Και μπράβο
Μέσα στα σκατά που μας γέμισαν, ίσως αυτή η συμφωνία να είναι ένα μικρό διαμάντι που ΙΣΩΣ να είναι και μια ευκαιρία
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι όντως είναι. Στο χέρι το δικό τους και όλων των ΣΟΦΡΩΝΩΝ Ελλήνων πολιτικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία



No comments: