Monday, July 22, 2013

Στάση Αντοχών


Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ολοταχώς για φούντο, για υποβιβασμό από επιλογή, καθώς το ανάλογο "μοντέλο ΑΕΚ" αποδείχτηκε βιώσιμο συσπειρώνοντας το λαό της και τους "επαγγελματίες" που τρέχουν για θελήματα.

Και είναι βιώσιμο το μοντέλο για έναν απλό λόγο.

Διότι απαλλάσεσαι από τις υποχρεώσεις προς το κράτος την εφορία κλπ με τη λύση της εταιρείας, σπας ακριβά συμβόλαια, άρα διώχνεις δύστροπους παίκτες.

Ταυτόχρονα ξεγράφεις εξαρτήσεις από το παρελθόν, μετόχους και ιδιοκτησίες, και το κυριότερο, δε βάζεις φράγκο από την τσέπη σου, ενώ παριστάνεις τον σωτήρα.

Αντίθετα, επειδή όλα τα ΜΜΕ, τρέχουν να σε συλληπηθούν δημιουργώντας μια αλληλεγγύη "ανθρωπιάς" τριγύρω σου, ενεργοποιούνται και τα μυστικά κονδύλια (λεφτά υπάρχουν τελικά?) του κράτους και σου χώνει και μια επιδότηση για μποναμά, ενώ με μαγικό τρόπο βρίσκονται όλες οι λύσεις (ούτε κορμοράνοι ούτε ΣΤΕ να σε αγχώσουν) για να φτιάξεις καινούργιο γήπεδο.....στη Λεωφόρο

Που έτσι κι αλλιώς θα γκρεμιστεί σύντομα, "διότι έχει προβλήματα στατικότητας" και "δε γίνεται αλλιώς" με τις ευλογίες του.....ερασιτέχνη Φορέα (κάθε κακού για το σύλλογο) που ανέλαβε την τύχη του Παναθηναϊκού.

Εννοείται πως οι άνθρωποι θέλουν μερτικό από το νέο γήπεδο, εισόδημα, μισθό, παροχή υπηρεσιών κυλικείου και φύλαξης, το 10% που προβλέπει ο νόμος από τα έσοδα των εισιτηρίων και πολλά άλλα. Για τον Φορέα (κάθε κακού για το σύλλογο) το νέο γήπεδο είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να νομιμοποιήσουν την παρασιτική τους οντότητα, ως...συνέταιροι και συμμέτοχοι αυτη τη φορά, στο....business plan

Ακούστε κάτι

Ο Αλαφούζος δεν έχει κανένα όραμα. Είναι απλά μπροστινός, μια δικαιολογία, μια πρόφαση, για να διαλύθεί ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη και να ξαναγεννηθεί στην Γ εθνική μέσα στα καλούπια που θα κατασκευάσουν όσοι είναι πραγματικά πίσω από αυτή την ιστορία.

Ο μόνος που έχει συμφέρον να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός είναι ο Φορέας, διότι χωρίς λεφτά αλλά και με το προνόμιο της διοίκησης του ερασιτέχνη, θα μπορεί να διαπραγματευτεί από θέση προνομιούχου με τον....επόμενο ιδιοκτήτη-επενδυτή-λεφτά που θα έρθει να αναστήσει τον Παναθηναικό. Όπως ακριβώς κάνει η Ορίτζιναλ

Η πορεία αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Είναι τελεσίδικη και οριστική. Και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε

Αρκετά όμως με τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι ένα θέμα κραυγαλέο ως προς την εξέλιξη του. Και τα μικρά παιδιά το βλέπουν

Ο τίτλος Στάση Αντοχών αναφέρεται στο τέλος των φορολογικών μέτρων που θα σηματοδοτήσει το καλοκαίρι ή αλλιώς τη στάση πληρωμών των Ελλήνων που μαζικά πλέον έχουν γυρίσει την πλάτη στον παραλογισμό του υπουργείου του Στουρνάρα

Ένας Στουρνάρας κατσαπλιάς των εισοδημάτων μας, με πρωτοπαλίκαρο το Θεοχάρη που με τα ντου και τα μπου και τη χρήση της τεχνολογίας, επιχειρούν να αποτελειώσουν τον πνιγμένο από τα χρέη Έλληνα.

Για ποιό λόγο? Για κανένα λόγο. Δεν υπάρχει λόγος, ούτε σχέδιο. Απλά κοιτούν να πάρουν τη δόση, παριστάνοντας ότι μεταρρυθμίζουν το κράτος. Τρίχες. Πέλεκυς έχει πέσει πάνω στα κεφάλια μας και όλοι αδιακρίτως την πληρώνουμε, οι φτωχοί και ανυπεράσπιστοι της Ελλαδας. Οι κατέχοντες δεν έχουν πρόβλημα. Αυτοί είναι το σύστημα

Το σύστημα παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρόσωπο του Τσίπρα και της γελοίας αριστερής συσπείρωσης που επιχειρείται με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρασκηνιακά, μέσω ανταλλαγής στελεχών και θέσεων, θυμίζοντας θλιβερό, υπέργηρο περιπλανώμενο θίασο που προσπαθεί για αρπαχτές στα πανηγύρια της επαρχίας. Γελοία συσπείρωση είναι διότι δεν έχει θέσεις, απλά εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες που την έφεραν στο προσκήνιο δίχως πολιτικά εύρωστη ραχοκοκκαλιά αλλά και δίχως απήχηση στο κουρασμένο από τις ΕΑΜικές αρλούμπες, "προοδευτικό" της ακροατήριο.

Το σύστημα παίζει Τσίπρα, διότι αφενός ο Σαμαράς είναι τελειωμένος πολιτικά με τα λάθη και τις κωλοτούμπες του και αφετέρου η Χρυσή Αυγή που επαναφέρει την ατόφια βάρβαρη δεξιά συνείδηση του μέσου νοικοκύρη στην επιφάνεια, προκαλώντας μνήμες άλλων εποχών, δε  νομιμοποιείται πανευρωπαϊκά, από κανένα δανειστή μας, ως εγγυήτρια μιας σταθερότητας και μιας νηφάλιας πρότασης για ανασύσταση της Ελληνικής δημοκρατίας. Αντίθετα θεωρείται απειλή που πρέπει να ανασχεθεί.

Ας μην ξεχνάμε: Οι ευρωπαικές συνθήκες που έχουμε υπογράψει θεωρούν δεδομένη την ελεύθερη αγορά στην οικονομία ως βάση της δημοκρατίας. Σχήματα ακραία και φασιστικά δεν υπάρχουν και δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, ως ευρύτεροι συνασπισμοί συμφερόντων. Και δεν γίνονται αποδεκτά και ούτε θα γίνουν αποδεκτά, είτε προέρχονται από την άκρα Αριστερά, είτε από την άκρα Δεξιά. Είπα το λόγο. Η ευρώπη έχει επιλέξει την ελεύθερη αγορά και όχι την κρατικά ελεγχόμενη (όπως οι πάλαι ποτέ σοσιαλιστικές χώρες)

Είναι φανερό λοιπόν, ότι όσοι ανέσυραν τα ζόμπι του εμφυλίου και το ΕΑΜ και τα γουναράδικα και τις αιματηρές και εθνοκτόνες αυτές περιστάσεις, δεν είναι απλά αστείοι και μαλάκες. Αλλά είναι και παντελώς άσχετοι ως προς το τι συμβαίνει γύρω τους αυτή τη στιγμή. Τους καταφρονώ και τους αποδοκιμάζω με κάθε τρόπο, αλλά και τους θεωρώ πνευματικά καθυστερημένους και ως εκ τούτου ανίκανους να βρίσκονται σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Είτε σε καφετέρια, είτε στο κοινοβούλιο.

Αυτή η πνευματική καθυστέρηση, δεν αποτυπώνεται από τα απανωτά γκάλοπ, που θέλουν να φτιάξουν κλίμα για να εκβιάσουν και να ζητήσουν μπαξίσι οι γνωστοί κύκλοι. Αποτυπώνεται φανερά σε δύο βασικά μεγέθη

Πρώτον το 30% της ανεργίας, που περιμένει λύσεις και

Δεύτερον το 30% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων της γκρίζας ζώνης που έχουν μείνει ορφανοί από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά και αναζητούν χώρο αλλά και προοπτικής εντός ευρώ και εντός μεταρρυθμίσεων

Αυτά τα δύο κρίσιμα μεγέθη θα κρίνουν εφεξής τις εξελίξεις και κανένας άλλος

Μπορεί οι σύντροφοι της ψευδεπίγραφης αριστεράς να μνημονεύουν το Βελουχιώτη, ωστόσο για κακή τους τύχη αυτή τη στιγμή χρειάζονται τον Μπερλίνγκουερ και τον "ιστορικό συμβιβασμό" (ας πω πρόχειρα και χοντρικά μια νέα συνθήκη της Βάρκιζας, παρότι σιχαίνομαι αυτούς τους παραλληλισμούς) εαν θέλουν το καλό της Ελλάδας και άρα το δικό τους καλό, εντός του μοναδικού μπλοκ που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ευημερία μας.

Του ευρωπαικού συνασπισμού

Για τη δεξιά δεν έχω κάτι να πω. Απλά μια από τα ίδια στο μαγαζί τους. Μέχρι και τον Κωστάκη θέλουν να επαναφέρουν για να δώσουν ρυθμό στην δική τους συσπείρωση ΝΔ-ΑΝΕΛ-Δράση και λοιποί δεινόσαυροι. Μπας και τσιμπήσουν και κανένα ψήφο από τους Χρυσαυγίτες φίλους τους.

Ο Παναθηναικός θα υποβιβαστεί και θα επανέλθει. Η Ελλάδα που συνέχεια βυθίζεται στον πάτο, πότε θα εμφανιστεί? Την εποχή της αποκάλυψης του Ιησού?


No comments: