Sunday, July 1, 2012

Το παραμύθι έλαβε τέλος


Όσοι παρακολουθούν την ειδησεογραφία, αντιλήφθηκαν, πως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, λύση βρέθηκε προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ενοποίησης της Ευρώπης, με όχημα τη δημιουργία μιας καταρχήν εντονότερης συνεργασίας στον τραπεζικό τομέα.

Τα όσα αποφασίστηκαν, μετά από διαπραγματεύσεις στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι χώρες του νότου (πλήν της Ελλάδας) απέδειξαν πως υπάρχουν περιθώρια και λύσεις για προτάσεις σοβαρές, από σοβαρούς ανθρώπους με σχέδιο

Απέδειξαν επίσης το μέγεθος και την ποιότητα των ψεμάτων που εδώ και τόσο καιρό μας ταϊζει η εγχώρια πολιτική τάξη. Από που να αρχίσει και να τελειώσει κάποιος. Αναγούλα σε πιάνει

Το αισχρότερο ψέμα τους όμως, το τελειωτικό, είναι πως ΄"περιμένουμε να αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη, υπέρ της ανάπτυξης".

Η Ελλάδα (το λέω για τελευταία φορά) δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια που "έσκασε" η φούσκα της, προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αφενός, και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σταδιακά σε ανάκαμψη, αφετέρου.

Αντιθέτως, οι ελίτ της χώρας σε κάθε επίπεδο, κοροϊδεύουν τους ξένους, αλλά και τους πολίτες της χώρας, προσδοκώντας στην οριστική χρεοκοπία μας, αναλώμενοι σε επικοινωνιακά τερτίπια, εκλογές και αναδιάταξη των εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών. Που όμως δεν ωφελούν σε τίποτα. Δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα σε επίπεδο κοινωνίας, πλέον, όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί.

Δεν έχουν αποτέλεσμα, όπως και να το βαφτίσουν το εκάστοτε "καινούργιο" πολιτικό μόρφωμα, γιατί εδώ και χρόνια έχουν αποκοπεί τελείως από το σώμα και τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι στο δικό τους μικρόκοσμο, παρασέρνοντας το γραφειοκρατικό μηχανισμό και την αξιοπιστία της χώρας, προς βάθη και ξεφτίλες άνευ προηγουμένου, στη σύγχρονη ιστορία μας.

Την Πέμπτη στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν κάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διότι η Ελλάδα αν το πήρατε χαμπάρι, είναι χαρακτηρισμένη ως "ειδική περίπτωση".

Τι σημαίνει αυτό? Πολύ απλά σημαίνει, πως δε λαμβάνεται καν υπόψη το "Ελληνικό πρόβλημα", ως πρόβλημα της Ευρωζώνης, αλλά μετά το κούρεμα και τα μνημόνια, θα μας αφήσουν οριστικά στην τύχη μας, κρατώντας ένα μέρος του κράτους στη ζωή, με "ενέσεις" δανεικών και βοήθειες από κοινοτικά πακέτα με το σταγονόμετρο.

"Ειδική περίπτωση" σημαίνει πως, είναι αντιληπτό ότι η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος εντός της Ευρωζώνης, άρα όσο χρήμα και να πέσει δεν επιδέχεται βελτίωσης, λόγω της παρατεταμένης ακυβερνησίας αλλά και των εσωτερικών προβλημάτων οργάνωσης, διοίκησης, ευνομίας κλπ.

Το παραμύθι, έλαβε τέλος αγαπητοί φίλοι. Η Ευρώπη θα τραβήξει το δρόμο της, και η Ελλάδα θα κρατηθεί στη ζωή με ψίχουλα, με τεχνητή αναπνοή, και ο αλληλοσπαραγμός θα ξεκινήσει, μέχρι να φτάσουμε στα όρια μας.  Κάτι που πλέον είναι φανερό, από την αύξηση της εγκληματικότητας, που είναι ανεξέλεγκτη.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται πλιάτσικο, αν δεν το έχετε καταλάβει. Γίνεται ντού, στα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, και το κράτος δε μπορεί να αντιδράσει, παραζαλισμένο, "με το ένα μάτι εγχειρισμένο" (το λέω συμβολικά), απομονωμένο μπροστά στο δέκτη της τηλεόρασης.

Δυστυχώς, στη χώρα μας η δημοκρατία απέτυχε πλήρως. Απέτυχε διότι ουδείς σεβάστηκε τις προϋποθέσεις που απαιτεί, για να είναι βιώσιμο πολίτευμα. Η δημοκρατία τελείωσε, έσβησε, καταπατήθηκε και βιάστηκε συστηματικά, από την ασυδοσία και την αδιαφορία κυβερνώντων και κυβερνώμενων.

Δυστυχώς, οδεύουμε προς ένα νέο πραξικόπημα, με πολιορκητικό κριό την άνοδο των ακραίων σχημάτων, που θα υποκαταστήσουν αναγκαστικά την ανάγκη των πολιτών για ασφάλεια και ελεύθερη μετακίνηση στις πόλεις, ειδικά στην Αθήνα.

Φοβάμαι πως δε γίνεται αλλιώς. Το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας, έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος, αναπαράγει τη μόλυνση, ανακυκλώνοντας τον εαυτό του. Εδώ και δύο χρόνια, που υποτίθεται πως έπρεπε να κινητοποιηθούμε, τίποτα δεν κάναμε. Αντιθέτως, οι ίδιοι και οι ίδιοι μηχανισμοί, που μας ξεπούλησαν, αναπαράγουν τον εαυτό τους με άλλο περιτύλιγμα

Οι μεν προκρίνουν Σαμαράδες, οι δε Τσίπρες. Ποιά χειρότερη κατάντια για τη δημοκρατία, το να εκλέγει τους ανικανότερους εκ των φαύλων. Και ο λαός, εθισμένος στη φαυλοκρατία, αγκαζέ με όσους τον διόρισαν, είναι αδύνατο μέσω εκλογών ή άλλων δημοκρατικών διαδικασιών να αλλάξει κατεύθυνση, να πάρει την τύχη στα χέρια του

Δεν θα σε αφήσουν Ελληνικέ λαέ να κυβερνηθείς όπως θέλεις. Η κυβέρνηση είναι όμηρος της καταστροφής, αναπαράγει και διαιωνίζει τη χρεοκοπία. Μην έχετε αυταπάτες, τα χειρότερα έρχονται.
Και έρχονται στο καθημερινό επίπεδο. Οι μισθοί θα μειωθούν κι άλλο, τα προϊόντα θα ακριβύνουν, οι φόροι θα αυξάνονται όσο δεν αποφασίζουν να μεταρρυθμίσον το δημόσιο και να τσακίσουν τις συντεχνίες. Όσο επιθυμούν μια οικονομία κρατικοδίαιτη, ελεγχόμενοι από άσχετους πολιτικάντηδες των ρουσφετιών. Διανύουμε το 5ο έτος μιας ύφεσης, και το κακό θα γίνει χειρότερο.

Αυτό όμως που φοβάμαι πως θα ζήσουμε, είναι η επικράτηση των ενόπλων συμμοριών που θα αναλάβουν τη μαύρη αγορά, το λαθρεμπόριο, την προστασία, την παραοικονομία που συντηρείται στην κατοχική Ελλάδα. Ακριβώς όπως έγινε μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ρωσία του Γκορμπατσώφ

Ο θεός βοηθός.



No comments: