Friday, June 15, 2018

Η Μακεδονική παγίδα - Stirlitz από Capital.gr


Σήμερα αναδημοσιεύω την καλύτερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει τελευταία αναφορικά για το Μακεδονικό ζήτημα.

Το εξαιρετικό αυτό κείμενο το έχει δημοσιεύσει ο αναγνώστης Stirlitz που τακτικά κοσμεί την ιστοσελίδα capital.gr με τις θέσεις και την εξαιρετική του πένα.

Εδώ η πρωτότυπη δημοσίευση

«Αίρουμε οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης της Ιστορίας μας», δήλωσε ο Τσίπρας για την απαράδεκτη λύση που βρήκε στο σκοπιανό, και ταυτόχρονα ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα αποδέχεται ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και η γλώσσα τους μακεδονική! Ισχυρίστηκε μάλιστα ψευδώς ότι η Ελλάδα θα αποκαλεί στο εξής τα Σκόπια «Severna Makedonija» ενώ στην πραγματικότητα ο όρος αυτός δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο επίσημο κείμενο της συμφωνίας. Συνεχίζεται δηλαδή το χοντρό δούλεμα στους «ιθαγενείς» από τον αναγνωρισμένο μαιτρ της πολιτικής αλητείας. 

Τέτοια ξετσίπωτη κοροϊδία του ελληνικού λαού δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ άλλοτε. Ούτε το θρυλούμενο σκίσιμο των μνημονίων, ούτε η δήθεν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έφτασαν ποτέ σε τέτοιο επίπεδο αισχρού εμπαιγμού του λαού όπως η άρον-άρον επίλυση του σκοπιανού που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιστρατεύοντας μήνες τώρα τα πρόθυμα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του ενδοτισμού (βλέπε ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Καθημερινή κ.ά). Και το πιο λυπηρό είναι ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας, ακόμη και σπουδασμένοι, οι οποίοι έχουν καταπιεί αμάσητο το παραμύθι του δήθεν ρεαλισμού και αναπαράγουν τα έωλα και εξοργιστικά ανιστόρητα επιχειρήματα της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας τα οποία δεν αντέχουν σε καμία λογική επεξεργασία. 

Όλη η υπόθεση στο σκοπιανό ζήτημα είναι το όνομα του γειτονικού κράτους διότι από αυτό εκπορεύεται κάθε αλυτρωτισμός και κάθε παραχάραξη της Ιστορίας. Οι Σκοπιανοί έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει με τη βουλγαρική γλώσσα, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν βουλγαρικά διαβατήρια και τους διεκδικούν οι Βούλγαροι σαν ομοεθνείς τους. Σκοπιανοί και Βούλγαροι συνεννοούνται χωρίς μεταφραστή, καλύτερα από ό,τι εμείς με τους Κύπριους. Το εφεύρημα του μακεδονισμού ήταν ένα πονηρό κόλπο του πανσλαβισμού για να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια και να αποκτήσει κάποτε έξοδο στο Αιγαίο. Γι' αυτό ο Τίτο κατασκεύασε το παραμύθι περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» κλέβοντας ουσιαστικά την ελληνική αρχαία Ιστορία, εκμεταλλευόμενος την ανοχή που έδειχνε η Δύση απέναντί του την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν τον χρησιμοποίησε ως βαλκανικό ανάχωμα έναντι της Μόσχας. Επομένως οποιαδήποτε ελληνική υπογραφή αποδέχεται έστω και σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι σαν να επιβραβεύει ένα γελοίο ψέμα, μία απάτη που κρατάει έναν αιώνα τώρα. 

Οι Σκοπιανοί πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και η ελληνική κυβέρνηση τους έχει ήδη δώσει με τη συμφωνία σχεδόν τα πάντα. Και μάλιστα δεν αρκούνται στη σχεδόν άνευ όρων παράδοσή μας αλλά δια του προέδρου τους πιέζουν να πάρουν και περισσότερα! Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με σύνθετη ονομασία αλλά αντιθέτως έχει να χάσει. Επίσης πρέπει να ξέρουμε ότι ο ισχυρός παίκτης σ' αυτό το παιχνίδι είμαστε εμείς και όχι τα Σκόπια. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι δεν αρκεί στη διεθνή κοινότητα και στους ισχυρούς ότι η γειτονική χώρα έχει αναγνωριστεί ως Μακεδονία από 140 χώρες. Χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδας τα Σκόπια είναι ανίσχυρα στον χάρτη ακόμα και με παγκόσμια αναγνώριση, διότι τη μακεδονική ταυτότητα πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια η ύπαρξη των Σκοπίων μπορεί να τη δώσει μόνο η Ελλάδα και κανείς άλλος. 

Η σημερινή άθλια ελληνική κυβέρνηση που δεν πιστεύει ιδεολογικά σε πατρίδα, έθνος και Ιστορία είναι η ουρανοκατέβατη ευκαιρία που περίμεναν όσοι ξένοι θέλουν επειγόντως λύση για το προτεκτοράτο τους. Οι Έλληνες όμως οφείλουμε να έχουμε επίγνωση της ισχύος της Ιστορίας αυτού του τόπου και επίγνωση ότι η αναγνώριση από 140 κράτη των Σκοπίων ως Μακεδονία δεν είναι αρκετή ούτε για την Ουάσινγκτον, ούτε για το Βερολίνο. Χρειάζεται το «ναι» της Αθήνας η οποία δυστυχώς κυβερνιέται από άσχετους περί την Ιστορία, και, κυρίως, άσχετους από διπλωματία. Έτοιμους να δώσουν τα πάντα για αόριστες υποσχέσεις για ελάφρυνση του οικονομικού χρέους προκειμένου να πουλήσουν νέο «πολιτικό αφήγημα» στους αφελείς ψηφοφόρους και να μοιράσουν νέα επιδόματα ελεημοσύνης ώστε να κρατήσουν την εξουσία μερικούς μήνες παραπάνω. Ανίδεοι ότι το μεγαλύτερο χρέος που οφείλουν να ξεπληρώσουν δεν είναι οικονομικό αλλά απέναντι στο όνομα της χώρας τους και την ψυχή του ελληνικού λαού. 

Για τον Κοτζιά δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Ο άλλοτε υμνητής του κόκκινου Πολωνού δικτάτορα Γιαρουζέλσκι ξεπληρώνει απλώς το χρέος του στη σταλινική ιδεολογία που υπηρετεί πιστά μια ζωή. Απ' όλες τις εμφανίσεις του Νίκου Κοτζιά, προτιμώ να κρατήσω στη μνήμη μου τον περίφημο χορό του στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια τον Μάιο του 2015, όπου αγκαζέ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τραγούδησαν το «we are the world, we are the children». Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Εξωτερικών που αποτελεί την προσωποποίηση της αφέλειας και της γελοιότητας; Τα είδαμε τα χάλια μας στις σχέσεις με τους Τούρκους και πού μας οδήγησαν τα χαζά γέλια και οι ηλίθιοι χαριεντισμοί τύπου «γκουντ ντιπλόμασι, ε;» με τα αρπακτικά που έχουμε για ανατολικούς γείτονες. Πολύ σοβαρή διπλωματία, τι να πω... 

Αλλά βέβαια ο γνωστός πολιτικός απατεώνας Τσίπρας δεν θα τολμούσε ποτέ να προβεί σε μία τόσο ιταμή πράξη περιφρόνησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αν δεν είχε τις πλάτες του ακόμη μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα και αρχιψεύταρου Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Άμυνας έχει κυριολεκτικά διασυρθεί και εξευτελιστεί τα τελευταία 24ωρα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με δηλώσεις του από τον Δεκέμβριο του 2014 - λίγες ημέρες, δηλαδή, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Σε αυτό το βίντεο ο θεομπαίχτης δήλωνε βαρύγδουπα από τη Θεσσαλονίκη ότι «ενώπιον και Θεού και λαού απαντώ στον Παναγιώτατο ότι οι ΑΝΕΛ θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος αλλά και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό». Ζητούσε μάλιστα εκλογές με το επιχείρημα ότι «είναι σαφές πλέον ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκλογές και δεν μπορεί να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, δίνοντας παράταση ζωής σε μια κυβέρνηση που έχει δώσει ανοιχτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία. Ο ελληνικός λαός πλέον σύσσωμος πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα, να φύγει η κυβέρνηση που παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδος χωρίς καν να ρωτήσει τον ελληνικό λαό».  

Κύριε υπουργέ Άμυνας, τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. Ή θεωρείτε εσύ και το κόμμα σου την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ως εθνικό ζήτημα μείζονος σημασίας για τον ελληνισμό όπως άφηνες να εννοηθεί το 2014, ή το βάζετε στο ίδιο επίπεδο με τις έμφυλες ταυτότητες και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε βγες να πεις ξεκάθαρα ότι δεν τρέχει και τίποτα με το να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, να αντιληφθούν όλοι το ποιον σου. Αν όμως θεωρείς πραγματικά μείζον το ζήτημα του σκοπιανού, τότε ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η δήλωσή σου ότι θα καταψηφίσεις τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, διότι πολύ απλά ΚΥΒΕΡΝΑΣ και δεν αντιπολιτεύεσαι. Οι άνθρωποι που σε ψήφισαν σε έβαλαν στην κυβέρνηση ως αντίβαρο στους εξτρεμισμούς του αριστερού μπουλουκιού του ΣΥΡΙΖΑ, για να φρενάρεις το τρένο όταν πάει να εκτροχιαστεί όπως έδειχνες κι εσύ στα τηλεοπτικά προεκλογικά σποτάκια σου. Δεν σε ψήφισαν για να αφήνεις τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ό,τι γουστάρει. Θα πρέπει να απαιτήσεις τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός όπως έλεγες κι εσύ ο ίδιος το 2014, και αν αυτό δεν γίνει δεκτό να άρεις τη στήριξή σου στην κυβέρνηση. Μόνο αυτή θα ήταν τίμια πατριωτική θέση. Αλλά βέβαια είναι προφανές ότι η υπουργική καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για να την αποχωριστείς. Ελπίζεις πως είτε η ψηφοφορία θα γίνει στα τέλη του 2018 όποτε θα έχουν προηγηθεί πρόωρες εκλογές και θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση, είτε θα απορρίψουν τελικά τη συμφωνία οι Σκοπιανοί. Ποντάρεις δηλαδή στο να πουλήσεις τζάμπα πατριωτισμό χωρίς να χρειαστεί να έρθεις προ των ευθυνών σου. Να ξέρεις όμως ότι και μόνο το ότι στηρίζεις μια κυβέρνηση που επιχειρεί να περάσει μια εθνική μειοδοσία, είναι ασυγχώρητο. Ντροπή σου Πάνο Καμμένε που για μια υπουργική καρέκλα κατάντησες να γίνεις ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Τσίπρα. No comments: