Tuesday, January 18, 2011

Κάνω φασαρία, άρα υπάρχω


Είναι να γελάς τελικά με τα όσα λέγονται στην Ελλάδα σήμερα
Διαβάζω πρωτοσέλιδο στο "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής που μας πέρασε : "70% των Ελλήνων, υπέρ του φράκτη στον Έβρο, σύμφωνα με γκάλοπ της Alco"
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι έτσι είναι στην πραγματικότητα
Τα γκάλοπ, δηλαδή οι δημοσκοπήσεις, (άλλοτε κάποιοι λαϊκίζοντας ζητούσαν δημοψηφίσματα για άλλες ανάλογες περιστάσεις) είναι στατιστικά στοιχεία και αποτυπώνουν όσα ονομάζουμε στην καθομιλουμένη μας "αυτονόητες παραδοχές".
Διότι εκπορεύονται από τη λογική μας. Την απλή καθημερινή λαϊκή λογική.
Τη λογική του βιώματος στο σήμερα, της ζωής με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά.
Και τη λέει η λογική? Ότι ο κάτοικος του κέντρου των Αθηνών, και της Βόρειας Ελλάδας για παράδειγμα (όχι μόνο της ακριτικής Ελλάδας) θεωρεί την απρόσκοπτη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, πρόβλημα.
Ότι στη σκέψη του "ο φράχτης στον Έβρο" συμβολίζει το σταμάτημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και όχι την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και είναι μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, η λαθρομετανάστευση, όπως έχουμε ξαναπεί, για πολλούς και σοβαρούς λόγους
Οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ, όπως και τα κόμματα της Ηνωμένης Αριστερής Ανευθυνότητας, και οι τζουτζέδες-παπαγαλάκια-διαφημιστές-πελάτες κλπ έχουν βρει ακόμα ένα λόγο για να λαϊκίσουν, να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν
Να κάνουν τσάμπα φασαρίες, τσάμπα μαγκιές και τσάμπα νταϊλίκια, στην καμπούρα ενός κράτους-Λεβιάθαν, με αντανακλαστικά και δυνατότητες μεθυσμένου χοντρού γέρου που κάνει ακροβατικά πάνω σε σκοινί 1000 μέτρα ψηλά
Γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι μόνο φασαρία και αναμπουμπούλα μπορούν να προκαλέσουν, για να τραβήξουν την προσοχή
Οι μεν επιχειρηματίες να τραβήξουν την προσοχή για να τσιμπήσουν οι πελάτες, και να πουλήσουν στα μέσα τους, διαφημιστικό χώρο πανάκριβο. Δηλαδή τελικά να ζήσουν, να υπάρξουν με τα λεφτά των διαφημιστών
Οι δε Ηνωμένοι Αριστεροί Ανεύθυνοι, θέλουν να τραβήξουν την προσοχή για να υπάρξουν πολιτικά. Προσθέτοντας ένα κρίκο στην προηγούμενη αλυσίδα.
"Φωνάζω", άρα προσελκύω τα ΜΜΕ, που προσελκύουν πελάτες-ψάρια, που πληρώνονται από διαφημιστές και φτιάχνουν μαρκετίστικα προφίλ, ανάλογα των ψηφοφόρων-πελατών, για να πουλήσουν και παράπλευρα προϊόντα
Και οι δύο παραπάνω, φωνάζουν για σαχλαμάρες και για αφορμές της πλάκας . Για τα σοβαρά σιωπούν περίεργα. Η αναμασούν τσιτάτα 30ετίας. Η καταφεύγουν στον "ένοπλο αγώνα", γιατί τα "λόγια μας τελείωσαν, ώρα για πράξεις"
Έχει γίνει ο βίος αβίωτος του Αθηναίου, από τους πάσης φύσης εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα.
Με το ζόρι να μας πείσουν ΜΜΕ και Η.Α.Α, ότι δεν είναι έτσι. Ότι εμείς φταίμε και όχι αυτοί.
Και να σου συναυλίες, πορείες, εκκλήσεις για φιλανθρωπία, ειρήνη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και δικαιώματα, παγκόσμια κατανόηση ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κατεστημένο που δημιουργεί αδιέξοδα, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που κονιορτοποιεί τον τρίτο κόσμο. Και ούτω καθεξής.
Ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέμε. Ότι υπάρχει "και η άλλη πλευρά".
Ότι η βία, τα ναρκωτικά και η πορνεία, δεν οφείλονται στους λαθρομετανάστες που (δικαιολογημένα για να επιβιώσουν) κάνουν κάθε είδους "μαύρη" εργασία.
Ότι οι ληστείες, οι διαρρήξεις, τα γκέτο, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, η προστασία οφείλονται στους κακούς Έλληνες (σίγουρα και σε αυτούς, εννοείται αυτό)
Ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, πέρα από το φράχτη και την απέλαση.
 Ότι εμείς "εξυπηρετούμε τους πολιτικούς μας πάτρωνες" (δηλαδή κάθε κόμμα που δεν ανήκει στους Η.Α.Α) και είμαστε εγκάθετοι και προκατειλημμένοι.
Είναι κλειστοί οι δημόσιοι δρόμοι από μπλόκα και απεργίες στα μέσα μεταφοράς και ο πολίτης δε μπορεί να μετακινηθεί στοιχειωδώς. Κινδυνεύει η σωματική και ψυχική του ακεραιότητα.
Όχι! Πρέπει να πειστούμε από τα ΜΜΕ και τους Η.Α.Α ότι εμείς φταίμε και πάλι
Φταίμε γιατί δεν έχουμε ευαισθησία απέναντι στον τίμιο αγώνα για τους ΧΥΤΑ, και αγνοούμε την πλούσια φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Φταίμε γιατί ανήκουμε στο κατεστημένο που πολεμά τους λαϊκούς αγώνες και τον δοκιμαζόμενο πολίτη που ξενυχτά στα μπλόκα και κατεβαίνει σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλά 1970 και κίνημα 1-1-4.
Φταίμε γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι το δικό του δικαίωμα, είναι πάνω από το δικό μας και δεν αποδεχόμαστε σιωπηλά το μεγαλείο του. Σα δε ντρεπόμαστε, οι επαναστάτες του καναπέ, να κάνουμε και κριτική από πάνω
Και να σου πορείες, απεργίες, δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις και οργισμένα διαβήματα στη Βουλή
"Κύριε Πρωθυπουργέ, σας πιάσαμε στα πράσα"
Για την αξιολύπητη φαρσοκωμωδία που περιέγραψα έχω ανάμεικτα συναισθήματα.
Μία τσαντίζομαι και μια γελάω με τα χάλια τους.
Μια θέλω να πάρω ένα τούβλο και να το πετάξω στα κεφάλια τους και μια θέλω να τους κοροϊδέψω. Μια αναρωτιέμαι αν είμαστε στην Ευρώπη του 2011 και μια διαπιστώνω ότι βρίσκομαι στη Ρουμανία του 1980.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω ομολογώ
Κάνουν φασαρία για να υπάρξουν, και τίποτα παραπάνω. Μια δουλίτσα κι αυτή
Μην τους παίρνετε στα σοβαρά, είναι φαινόμενο που όσο το αγνοείς, τόσο ελαχιστοποιείται, τόσο φθίνει και γκρεμίζεται.
Και αν έχετε κι εσείς φίλους και γνωστούς που αρέσκονται σε αυτή τη μορφή θεατρικής τέχνης, που ο δήμαρχος Γκλέτσος ανέβασε σε οσκαρικά ύψη, τότε κουνήστε με κατανόηση το κεφάλι και πηγαίνετε παρακάτω
Θα κουραστούν και η ζωή θα πάει παρακάτω κι αυτή. Όπου τέλοσπάντων θέλει αυτή να πάει..

No comments: