Saturday, September 25, 2010

Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις

Ακόμα δεν υπογράφτηκε καλά καλά το μνημόνιο συνεργασίας με τους άραβες και άρχισε η βαβούρα και οι αντιδράσεις από διαφόρους παράγοντες της πολιτικής και της αγοράς
Μέσα σε μια πολιορκημένη πόλη, με τους φορτηγατζήδες-εκβιαστές να έχουν αφήσει τα σούπερμάρκετ χωρίς προμήθειες και τον κόσμο απελπισμένο, κάποιοι έχουν όρεξη για υψηλή κριτική και "πολιτικές" παρεμβάσεις
Τόσο καιρό δε μας λέγατε ότι πρέπει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη και να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα? 
Να που οι επενδύσεις ήρθαν στη γειτονιά μας, αλλά εμείς για μία ακόμη φορά, αποδεικνύουμε ότι είμαστε ανάξιοι (αν υποθέσουμε ότι τελοσπάντων αυτή η μερίδα πασοκτσήδων και νεοδημοκρατών, εκφράζουν κάποιες ψήφους) για οτιδήποτε θετικό. Ακόμα και για θετικές σκέψεις μονάχα
Δεν κατάλαβα δηλαδή!
Δεν ξέρουν όλοι αυτοί, και όλοι εμείς τελικά, τι αντιπροσωπεύει η Ελλάδα στο διεθνές περιβάλλον? Στη μεσογειακή και βαλκανική οικονομία? Στο ευρωσύστημα? Έχουν μήπως την εντύπωση ότι η χώρα μας είναι Γερμανία με βαριά βιομηχανία ή Ελβετία με σταθερό κοινωνικό και πολιτικό και οικονομικό σύστημα τους τελευταίους αιώνες, ώστε να κάνουμε επιλογές και να κοιτάμε το γαϊδαρο στα δόντια?
Αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε καθεστώς διαχείρισης της οικονομίας μας, δηλαδή έχουμε παραχωρήσει στην τρόικα, τη χάραξη της κεντρικής μας πολιτικής, το μόνο που μας μένει να κάνουμε, είναι να λύσουμε τα χρόνια διαρθρωτικά μας προβλήματα αφενός, και να κάνουμε ελκυστική τη χώρα μας σε επενδυτές αφετέρου.
Δηλαδή τι ακριβώς παράγει η Ελλάδα, εκτός από χρέη και αφιλόξενο επιχειρηματικό κράτος? Εκτός από γραφειοκρατία και φορολογία? Εκτός από παράλογη και πολύπλοκη νομοθεσία και εργατικό κατεστημένο? Εκτός από κάθε λογής κομματικά και συνδικαλιστικά φέουδα που μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους κάθε διάθεση για αλλαγή προς όφελος του μεγαλύτερου συνόλου των Ελλήνων?
Δηλαδή τι ακριβώς ενοχλεί τους Έλληνες, στο ότι οι Άραβες και οι Κινέζοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βάζοντας στο χέρι ακίνητα-φιλέτα, με προνομιακές συμφωνίες, και ότι αυτά που σκοπεύουν να φτιάξουν είναι ενεργειακές και τουριστικές ή διαμετακομιστικές υποδομές?
Οι ίδιοι οι Έλληνες τόσα χρόνια τι έφτιαξαν για τη χώρα και την κοινωνία τους? Ένα τεράστιο δημόσιο για να "τρυπώσουν" όλοι οι άχρηστοι και αμόρφωτοι προνομιούχοι, και ένα κομματικό κράτος  που θα δίνει ασυλία στους κλέφτες και τα λαμόγια του συστήματος που διορίζει και "συνεργάζεται" με την πρώτη κατηγορία. Των ψηφοφόρων και των "δημοκρατών".
Τους ενοχλούν οι επενδύσεις στον Αστακό, λένε. Τι είναι ο Αστακός σήμερα, ξέρει κανείς? Ένα γραφικό χωριό στη Δυτική Ελλάδα, που παρακμάζει γενικά, εδώ και δεκαετίες, με εξαίρεση τα ιχθυοτροφεία στο Μεσολόγγι και τη γέφυρα Ρίο - Αντίρριο. Α, και να μην ξεχάσω, τις τουριστικές καλλονές του Ιονίου, Πάργα, Κέρκυρα και λοιπά νησιά. Αυτά. Τι άλλο υπάρχει? Τίποτα απολύτως!
Τι ακριβώς ενοχλεί? Αντί να σπεύσουν να δημιουργήσουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να γίνει σωστά η επένδυση του εργοστασίου, κάθονται και αερολογούν για τρίχες. Αντί να εξηγήσουν στον κόσμο τα οφέλη και τις προοπτικές για την περιοχή τους, να τους προειδοποιήσουν και να τους ενημερώσουν, για το πώς θα προσαρμοστούν καλύτερα, πώς θα εκπαιδευτούν και πως θα μοιάζει η Δυτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, κινδυνολογούν δήθεν για το καλό της κοινωνίας! Ποιοι? Οι κληρονομικά "υπεύθυνοι" για τη διακυβέρνηση της χώρας! Ας γελάσω, με τη γελοιότητα τους!
Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι : "Η αραβική  χώρα θα επενδύσει περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ (!) στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και, συγκεκριμένα, στη ΝΑΒΙΠΕ, δημιουργώντας και 1.500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ο οποίος θα τροφοδοτεί και μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού αλλά και τον αγωγό ITGI (με διαδρομή Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία) ο οποίος θα διέρχεται κοντά από την συγκεκριμένη περιοχή".
Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο επί αυτού. Τα 3 δισεκατομμύρια και οι 1500 θέσεις εργασίας, μιλάνε από μόνα τους.
Μα και για το Ελληνικό γίνεται μάχη! Δεν είναι καλό, που το Κατάρ αποφασίζει να ρίξει 5 δισεκατομμύρια στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου για να φτιάξει επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής! Βλέπετε τόσα χρόνια που το Ελληνικό είναι αναξιοποίητο και τσακώνονται οι ντόπιοι αλλά και εθνικής εμβέλειας καρχαρίες, για το ποιος θα πρωτοβάλει στο χέρι τα οικόπεδα για να τα χτίσει, μύτη δεν άνοιγε. Ήταν υπόθεση "εθνικής" σημασίας, να αξιοποιήσει την περιοχή ο Βωβός, ο Μπόμπολας και διάφοροι άλλοι εργολάβοι, που αποτελούν "εθνικούς" χορηγούς των κομμάτων.
Και φοβούνται μη τυχόν και γίνει η περιοχή Λάς Βέγκας! Οι ίδιοι που για να βάλουν φόρους, επανέφεραν τα φρουτάκια και τα τυχερά παιχνίδια στην καθημερινότητα μας! Οι ίδιοι που έχουν μετατρέψει τον ΟΠΑΠ σε πλυντήριο βρώμικου χρήματος, με όχημα το Πάμε Στοίχημα και τη Σούπερλίγκα του ποδοσφαίρου, και  έχουν επιτρέψει την παρακμή και τη σήψη του ΚΙΝΟ σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και των επαρχιακών πόλεων! 
Εγώ λέω, μακάρι να γίνει το Ελληνικό, ένα καινούργιο Λάς Βέγκας! Με προδιαγραφές πολυτελείας, ένα Ευρωπαϊκό Ντουμπαϊ, που θα προσελκύσει καλούς πελάτες και θα δώσει προοπτική στα Νότια προάστια, να ανταγωνιστούν ποιοτικά και να δημιουργήσουν σοβαρές υποδομές!
Η Ελλάδα, όπως έχω γράψει σε παλιότερες αναρτήσεις, μόνο τουρισμό μπορεί να παρέχει. Χαμηλού και υψηλού επιπέδου! Τίποτα άλλο δε μπορεί να φτιάξει! Δεν επιτρέπεται να μας κοροϊδεύουν άλλο οι επιτήδειοι με τα κροκοδείλια δάκρυα τους και τις "οικολογικές" τους ανησυχίες!
Και εμείς οι ίδιοι όμως, σαν τα μούτρα μας έχουμε κάνει, το θησαυρό του τουρισμού, και των φυσικών τοπίων μας, με την κακογουστιά μας, την ασχετοσύνη μας, την κακή μας επιχειρηματική αντίληψη, τις οδηγίες του μεγαλύτερου εγκληματία κατά της Ελλάδας, του ΕΟΤ, που ακόμα λειτουργεί με καθεστώς χουντικής αισθητικής, με την αντιπαροχή και το μπετόν, με την καταπάτηση και την εκμετάλλευση του πελάτη, με την αισχροκέρδεια και τη φοροδιαφυγή, με τη ρύπανση και το συγκεντρωτισμό, με τη συντηρητική μας νοοτροπία τελικά!
Κάποτε που η Ελλάδα είχε πάλι ανάγκη από ανάπτυξη, ο Καραμανλής και οι επόμενοι κατέστρεψαν την Αθήνα τσιμεντοποιώντας κάθε γειτονιά, καταστρέφοντας κάθε παλιό νεοκλασσικό κτίσμα, και μετατρέποντας τους Έλληνες σε λαό οικοδόμων και εργολάβων! Σήμερα τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι έχει αλλάξει στη νοοτροπία του κράτους και των πολιτικών? Καραμανλής ο ένας, Παπανδρέου ο άλλος! Λές και ζούμε σε κατάσταση Deja Vu...Άρα προς τι η έκπληξη? Ανακαλύψαμε την Αμερική?
Αμ για το λιμάνι του Πειραιά? Τα έχουμε πεί και παλιότερα!Ήρθε η COSCO, να επενδύσει στο λιμάνι του Πειραιά, δηλαδή ένας Κινέζικος κολοσσός, παγκόσμιας εμβέλειας και οι τραμπουκοσυνδικαλιστές της Αλέκας, εμποδίζουν και καταστρέφουν ότι υπάρχει τριγύρω, με την ανοχή των Λιμενικών και Αστυνομικών, που υποκριτικά παρακολουθούν, μη τυχόν και "τραυματίσουν" κανέναν άτυχο "δημοκράτη" ναυτεργάτη. Δηλαδή ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Αντί οι πολιτικοί μας να δημιουργήσουν τα εχέγγυα ώστε οι επενδύσεις να αποβούν ωφέλιμες για τη χώρα μας, τσακώνονται ποιανού επιτυχία είναι! Η ποιανού οι συνδικαλιστές θίγονται! Καμμία θετική σκέψη. Καμμία οργάνωση. Καμμία πρόβλεψη. Κανένα πραγματικό ενδιαφέρον!
Ακούστε κάτι κύριοι
Η κατάσταση χρειάζεται ειλικρίνεια και καθαρές λύσεις. Χρειάζεται καθαρό και διάφανο σχέδιο. Έχουμε βαρεθεί τις αντιδράσεις, τι παλινωδίες και τις διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων.
Έχουμε πιάσει πάτο και καθόμαστε και ανεχόμαστε τον καθένα που επιμένει να βλέπει την κατάσταση μέσα από την προσωπική του ιδιοτέλεια και τα συμφέροντα του. Κάθε τσάτσο, κάθε εγκάθετο, κάθε τραμπούκο που με το "δικαίωμα" του, καταστρατηγεί τη δημοκρατία
Έχουμε χρεοκοπήσει, και ασχολούμαστε με το βαθύ και το ρηχό ΠΑΣΟΚ και τον Αντώνη Σαμαρά, και τις σοφιστείες του κάθε μαθητευόμενου πολιτικάντη, που για να βρεί σπόνσορα για να επιβιώσει στα ΜΜΕ, αμολά την αρλούμπα του, δήθεν προκαλώντας "τριγμούς" στο σύστημα μας.
Είπατε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και ανάπτυξη! Ιδού! Άραβες και Κινέζοι! Ποιούς θέλατε?
Τους συνένοχους σας μέσα σε τράπεζες και επιμελητήρια? Αυτοί αρπάξανε τα λεφτά και τώρα μας αφήσανε με το λογαριασμό!
Κάνετε τη δουλειά σας και φτιάξτε ότι φτιάχνεται, προκειμένου να πάμε και λίγο μπροστά σα χώρα!
Ότι δε φτιάχνεται, ξηλώστε το άμεσα! Δε χρειάζονται, "πειθώ" και βαρίδια!Χρειάζεται πυγμή και αποφασιστικότητα! 
Εδώ και τώρα!

ΥΓ. Με ενοχλεί η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους να στοχοποιηθεί ο λαός, ως συνένοχος αυτής της ξεφτιλισμένης και κατεστραμένης, σύγχρονης Ελλάδας. Πρώτα ο χοντρο-Πάγκαλος, ότι τα φάγαμε μαζί, και στη συνέχεια ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα κάθε είδους, που μας κατηγορούν ότι ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα και στηρίζουμε τη σήψη. Ο λαός κάνει το δημοκρατικό του καθήκον και στηρίζει τους θεσμούς. Για ποιό λόγο τον κατηγορείτε? Επειδή στηρίζει ποιόν? Τους επαγγελματίες πολιτικούς των μεγάλων και μικρών κομμάτων, εις βάρος ποιών άλλων ας πούμε? Ποιών εναλλακτικών υποψηφίων και προτάσεων? Των λαϊκών επαναστατών του Κερατσινίου για παράδειγμα η των Ελλήνων Λένιν? Η μήπως των νοσταλγών της Χούντας και του Βασιλιά?
Το σύστημα πάσχει επειδή είναι διαπλεκόμενο, και προφασίζεται τη δημοκρατία για να κυβερνά ολιγαρχικά. Σιγά το νέο.Αν όλοι έριχναν λευκό πιστεύετε ότι κάτι θα άλλαζε? Απλά θα άλλαζε το περιτύλιγμα, και όχι το προϊόν.
Όμως οι επαγγελματίες λαοπλάνοι που "κλαίνε" για τις επενδύσεις που λέγαμε παραπάνω, θέλουν να μας λερώσουν, με τις εφευρέσεις τους, περί δήθεν συμμετοχής και συνευθύνης μας, στις αλητείες τους!
Δε θα τους περάσει!

1 comment:

Anonymous said...

Η Ελλάδα στον πάτο του κόσμου.