Sunday, October 4, 2009

Γιώργος


Σήμερα μία προσωπική νίκη, επισκιάζει το μεγάλο θρίαμβο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εκλογική του αναμέτρηση με την απερχόμενη Νέα Δημοκρατία.
Η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, ενός ανθρώπου που αμφισβητήθηκε όσο λίγοι, τόσο από το ίδιο του το κόμμα, όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολλούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους της παράταξής του.
Ο πολιτικός άνδρας, που από αύριο θα είναι πρωθυπουργός, αντιπροσωπεύει στο μυαλό μου, μια νέα υγιέστερη πρόταση πολιτικού και προσωπικού ήθους, που έρχεται να πάρει την εμπιστοσύνη του κόσμου, και να την κάνει πρόταση και ελπίδα υλοποιήσιμη, πραγματική και εξαργυρώσιμη, να δώσει όραμα και προοπτική σε μία γενιά που έχει ανάγκη να πιστέψει, ότι υπάρχει τρόπος και μέθοδος, αυτή η χώρα να αναδείξει τα καλά της, τα προτερήματα και τις αξίες της επιτέλους.
Ο λαός όχι μόνο αποδοκίμασε τη Νέα Δημοκρατία, και τον Κώστα Καραμανλή, που επί 5,5 χρόνια νοιώθαμε ότι περισσότερο έκανε αγγαρεία, εξοφλώντας τα πολιτικά γραμμάτια και τον κοινωνικό ρεβανσισμό των ψηφοφόρων του, αλλά επέλεξε τον Γιώργο, για να γυρίσει σελίδα, σε μία από τις σκοτεινότερες περιόδους της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Ο ελληνικός λαός, επέλεξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ για να πάει μπροστά, γιατί ξέρει, ότι όποτε υπάρχει η ανάγκη να γίνουν τομές και ρήξεις με το κατεστημένο, μόνο μία οδός υπάρχει, μόνο μία επιλογή.
Η σύγκρουση με την παλιά Ελλάδα, με τις αραχνιασμένες πρακτικές του βολέματος και του αναμασήματος της τακτικής των ημετέρων, των κομματικών κλικών και των εχόντων και κατεχόντων, η αποστασιοποίηση από τον τραμπουκισμό και τη βαρβαρότητα, από τη Δημοκρατία της τηλεόρασης που παράγει παραπολιτικά show και πολιτιστική παρακμή, από την εκτράχυνση της καθημερινής κοινωνικής ειρήνης, από την ανασφάλεια και το παρακράτος, από τις παροχές για τους λίγους και τη φορολογία για τους πολλούς.
Η σύγκρουση μίας νέας Ελλάδας ,που σε πείσμα όλων, βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και δύναμη, διότι έχει μάθει να επιβιώνει και να διεκδικεί, και στα δύσκολα να προτάσσει τα στήθη, και να μήν εγκαταλείπει το καράβι όταν αρχίζουν οι φουρτούνες.
Η σύγκρουση μιάς κοινωνίας που αναζητεί όραμα για να επιβιώσει, και αυτό το όραμα της το προσφέρει μιά διαφορετική ανάγνωση της πολιτικής, από έναν άνθρωπο που δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις δικές του "αμερικάνικες" δήθεν ιδέες, ιδέες πολύ ελαφρές και αισιόδοξες, για τον βαθιά σκεπτόμενο Έλληνα της μπριζόλας του ροχαλητού και της Μερτσεντέ, που νοιάζεται μόνο για το χωραφάκι του και την ψόφια κατσίκα του γείτονα.
Ο Γιώργος νίκησε.
Και μαζί του νικήσαμε όλοι όσοι θέλουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο γι΄αυτή τη χώρα, ένα αύριο ρομαντικό, με δικαιοσύνη για το λαό, με δικαιώματα για όλους, με δυνατότητες για όλους, με 5 πράγματα πιό ίσια μέσα στα 100 στραβά, με ηγέτες κάποιους που αντιπροσωπεύουν καλύτερες, αγνότερες και ηθικότερες αξίες, πιό ανθρώπινες και πιό δημοκρατικές, πιό κοντά στον πολίτη, πιό κοντά στα προβλήματα, πιό κοντά στην αλήθεια.
Ο Γιώργος θα νικάει, κάθε μέρα, εάν όλοι μας, αποφασίσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας, για να γίνουμε εμείς πρώτα καλύτεροι ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της προσωπικότητας μας, και κοιτάζοντας πως η κατσίκα του γείτονα θα κάνει 2 φορές παραπάνω γάλα, και πώς όλοι μαζί, όσοι πιστεύουμε ότι η χώρα μας μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια και την παρακμή, από την ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια της καθημερινότητας, μπορούμε να παρασύρουμε με το χαμόγελο και την ενέργεια μας, τις καλές δυνάμεις να συστρατευτούν στο δίκαιο αγώνα της νέας εποχής.
Μιάς εποχής φωτεινότερης, λαμπερότερης, με περισσότερους ανθρώπους συμμέτοχους στα τεκταινόμενα, να νέμονται περισσότερους καρπούς της κοινής προσπάθειας.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλά μυαλά.
Ο δρόμος αυτή τη φορά, δεν έχει επιστροφή.

No comments: